Mad og drikke på Naxos

Naxos har meget at tilbyde fra det græske køkken. Prøv nogle af øens specialiteter såsom Kitron-likøren, Gravieran-osten og den gode vin lavet på både blå og grønne druer.

Book din rejse til Naxos

Gyros

Fastfood

Gyros i Pita, en græsk variant af kebab. Vælg mellem kylling eller svinekød. Serveres med tzatziki, tomat og pommes frites i pitabrød. Mættende og god til billige penge.

Gode oste

Naxos er kendt for sin osteproduktion, og der er meget at vælge imellem. Gå ikke glip af Naxos egen variant af Gruyère ost: Graviera. I den hyggelige butik Naxos Cheese finder du et stort udvalg af lokale lækre oste. Her er også andre traditionelle produkter, der er fremstillet på Naxos, såsom Kitron-likøren og forskellige typer marmelade.
Adresse: Papavassiliou Str. 18.

Kitron-likøren

Gå ikke glip af Naxos egen likør – Kitron-likøren. Den har en frisk smag af citrusfrugten kitron, som kun findes på denne ø. Det er bladene fra denne smukke frugt, der bruges til at lave likøren, som serveres efter maden. Den fås i tre sorter: den hvide er tør, den grønne er medium og den røde er super sød. En flaske koster fra 10 euro. I Naxos by serverer Kitron Café spændende drinks fremstillet på likøren, og i Kitron-butikken kan du købe likøren med hjem. Oppe i Chalki er der også et Kitron-destilleri, som du kan besøge.

Blæksprutter

Mad til tørre

Et klassisk billede af Grækenland er blæksprutter, der hænger til tørre ude i solen. De tørres for at få den rette konsistens, når de serveres som snacks til aftenens drinks.

En lækker snack

En fetaosttærte direkte fra bageriet: rygende varm og passer både til morgenmad såvel som til frokost. Koster ca. 1,60 euro.

Oyzeri

Om aftenen samles grækerne på deres stambarer, de såkaldte Oyzerier, hvor du tager en ouzo sammen med grillet frisk blæksprutte. Men vi kan også anbefale et besøg om morgenen. Her kan du starte dagen med en god kop kaffe. Baletta, et klassisk Oyzeri i havnen, er blevet drevet af den samme familie siden 1952.

Lokal vin

Naxos er vinguden Dionysos fødested, og det er måske ikke overraskende, at øen er berømt for sine gode vine. Vinen er lavet på både blå og grønne druer og har en meget karakteristisk smag.