Catski-Weekend i Nordmakedonien

Catski-Weekend i Nordmakedonien

Popova Sapka

Pris fra: 8.575,-

Dato:  27.-31. marts 2024

Afrejse fra: København, Stockholm, Gøteborg, Oslo, Helsinki

Dette indgår:         

 • Fly tur & retur
 • Bagage + håndbagage + skibagage
 • Transfer under hele rejsen
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • Helpension
 • Cat-ski og aktiviteter ifølge program
 • Erfarne guider (lokalguide samt Xtravelguide)

BOOK

Spørgsmål? Kontakt os: Info@xtravel.se

Information om rejsen

Xtravel guide: Ja + lokalguide

Antal skiområder: 1

Antal lifte: 9

Offpiste: Ja, 32 kvadratkilometer

Højeste skiløb: 2.747 m.o.h.

Behøver du touringudstyr: Nej

Antal pister: 15

Nyhed! Længes du efter offpiste skiløb i enorme bjergområder, uden trængsel og med bekvemmeligheden i fokus? Dette er rejsen for eventyrlystne skiløbere og snowboadere, som leder efter urørt offpiste og uendelige muligheder for fantastisk skiløb. Følg med vores skiguider fra Xtravel til Nordmakedonien, hvor du med hjælp af en snowcat bliver fragtet rundt til det allerbedste offpiste. 


Om rejsen

I de majestætiske nordmakedonske bjerge omfavnes eventyrslystne skiløbere af urørt puddersne og et dramatiske bjerglandskab, hvor hver eneste tur går gennem et urørt vinterparadis. Rejsen er fem dage lang og inkluderer tre hele skidage med snowcat. I modsætning til en traditionel offpisterejse, bliver du på denne skirejse fragtet bekvemt rundt i en snowcat, som tager dig til de mest uforglemmelige pudderområder. Rejsen gennemføres som en grupperejse med max 14 deltagere og med en guide fra Xtravel, samt en lokal guide. I bor i en lodge, som ligger i forbindelse med skiområdet, og du behøver blot at gå ud af døren og ind i din snowcat. Morgen- og aftensmad serveres på indkvarteringsstedet og frokost spises ofte i skiområdet. Adgang til pool og sauna, som giver velfortjent restituering.


Om skiløbet

Skiløbet foregår i offpisten udenfor det etablerede skiområde og de preparerede pister. Du kan forvente dig offpiste blandt træer og skov, store åbne vidder og i et bølgende terræn, uden liftkøer i en afslappende atmosfære, som muligør det bedst mulige skiløb. I fragtes rund i snowcats og anvender lifterne i meget begrænset omfang.

Hvad er en catskiing?

Catskiing er offpisteskiløb, hvor du fragtes rundt i en snowcat, som er en pistemaskine der er modificeret til at kunne fragte passagerer i en kabine bag på maskinen. En snowcat anvendes til at transportere skiløbere rundt i skiområder, hvor der ikke er lifter.


 

Indkvartering & måltider

Hotel:

I skiområdet bor du på Hotel Arena Tetaks med ski-in/ski-out og den sidste nat bor du på hotel London, som er centralt beliggende i Skopje.

Om værelset:

Indkvartering i delt værelse med plads til 2-4 personer og med helpension (morgenmad, frokost og aftensmad). Alle værelser har eget bad og toilet.

Enkeltværelse er muligt ved forespørgsel og mod tillæg på 1.360 SEK (Svenske kroner)

 

Måltider:

Helpension - morgenmad, frokost og aftensmad indgår. På hotellet får i morgenmad og aftensmad. Frokosten spises ofte i skiområdet.

 

Værelseseksempel:

Transfer

Transfer:

Transport til og fra lufthavnen i Skopje indgår.

Værd at vide

Pasregler: Passet skal have en gyldighedstid på mindst 3 måneder ud over opholdet. Din flybooking skal have samme navn, som i dit pas.

Visum: Der er ikke krav om visum, blot et gyldigt pas.

Læs mere om pas- og visumregler og tilmedl dig samtidig danskerlisten på Udenrigsministeriets hjemmeside her »

EL: 230 V og 50 Hz. Du behøver ingen adapter.

Valuta: Denar

Sværhedsgrad

For at få så meget som muligt ud af denne rejse, så skal man kunne køre forholdsvis ubesværet udenfor pisten og beherske skiløb i løs sne. Du bør være i god fysisk form da offpisteskiløb er mere anstrængende end almindelig pisteskiløb. Alder har ikke den store betydelse, men vi fraråder nybegyndere at deltage på vores rejse til Nordmakedonien.

Udstyr

Der er mulighed for at leje udstyr på rejsemålet.

Obligatorisk udstyr:

 • Lavineudstyr, spade, sonde og transceiver
 • Ski/Snowboard
 • Stave til ski
 • Hjelm

 


 

Fatmap

Godt 3D værktøj for skiløbere for at få et overblik over området.

Vejrprognoser

Vil du se det seneste vejr? Her findes også snehistorik.

Pistekort

Vi bevæger os ikke særlig meget på de almindelige pister, men her får du overblikket.


Om skiguiderne


 

Apollo Sports er stolte over at alle vores skirejser arrangeres af erfarne skientusiaster fra Xtravel. Uanset om du booker en skirejse med guide eller en skirejse på egen hånd, så sørger vores skieksperter for, at du får de bedst mulige skioplevelser. 🏆

På denne rejse medfølger lokal guide, med flere års erfaring af bjergene i området. Vejr og vind styrer den lokale guides beslutninger om hvordan skidagene skal gennemføres. En guide fra Xtravel følger også med på denne rejse, sørger for alt det praktiske og giver samtidig rejsen det lille ekstra.


Xtravelguide med på denne rejse


 

Patric Andersson är vår veteran, han bor i surfmetropolen Varberg och är född samma år som Led Zeppelin släppte sin debutskiva. När han inte guidar för oss arbetar han som ambulansförare vilket gör det svårt att hitta en bättre bilförare till våra roadtrips, vänstertrafik i Japan, inga problem här inte! Han är en riktig mångsysslare och håller på med sporter som längdskidor, surfing, motocross, MTB, yoga och såklart massa skidor. Trots en aktiv livsstil föredrar han liftburen skidåkning framför toppturer, och får han möjlighet att åka snow-cat, hugger han den fortare än kvickt.


Om Nordmakedonien


Popova Sapka er Nordmakedoniens største skirejsemål og ligger ca. 50 kilometer vest for hovedstaden Skopje. Popova Sapka kan beskrives som en rejse tilbage i tiden og består af flere hoteller i varierende stil, men byder samtidig på spændende historie og kultur. Maden holder en høj standard til fornuftige priser og et must er at prøve de lokale delikatesser, som Banitsa med kål sammen med lokal vin eller øl.

Med 9 skilifte og en faldhøjde på små 700 meter er skiområdet forholdsvis småt, men det gør ikke noget på denne skirejse til Nordmakedonien, som handler om de fantastiske muligheder for catski i et urørt terræn på 32 kvadratkilometer og med bjerge på mere end 2.700 meter over havet.

Skiområdet er kendt for at være et tilholdssted for freeskiing entusiaster. Her findes alt, man kan ønske sig, åben skov for magisk offpiste skiløb blandt træer og skov, store åbne områder i højalpint terræn, hvor du let bliver fartblind og bølgende terræn med små naturlige hop, som får dig til at svæve over landskabet.