Erciyes, Kappadokien Turkiet

Freeride Camp Cappadocia

Erciyes, Kappadokien Tyrkiet

Pris fra: 10.995,-

Dato: 20.-24. marts 2024

Hotel: Radisson Blu Hotel Mount Erciyes

Afrejse fra: Stockholm, Gøteborg, København, Oslo, Helsinki

Dette indgår:         

  • Fly tur & retur
  • Bagage + håndbagage + skibagage
  • Transfer
  • Ophold i delt dobbeltværelse
  • Helpension (morgenmad, frokost & middag)
  • Erfarne guider (lokal guide samt Xtravelguide)
  • Liftkort

Læs mere om de særlige vilkår for denne rejse

BOOK

Enkeltværelsestillæg tilkommer, hvis du ønsker at bo alene.

Spørgsmål? Kontakt os: Info@xtravel.se

Information om rejsen 

Xtravel guide: Ja

Antal skiområder: 1

Antal lifte: 14

Off-piste: Ja

Højeste skiløb: 3.346 m.o.h.

Har brug for touring udstyr: Nej

Antal piste: 41

Freeride Camp Cappadocia bør stå på enhver freeriders eller off-piste skiløbers bucket liste. Vores freeride camp passer til dem, der trives på røde pister, elsker offpiste skiløb og leder efter en weekendskitur, der byder på episk skiløb i et fascinerende miljø. På denne skirejse til Tyrkiet venter spændende off-piste skiløb, et gastronomisk festmåltid med fristende madoplevelser og en unik afterski, som vil gøre netop denne skirejse til en mindeværdig oplevelse!


Om rejsen

Der er noget fascinerende ved tanken om et bjerg, der opstår efter voldsomme eksplosioner. Det er ikke noget, man har lyst til at opleve lige med det samme, men når processen er færdig et par millioner år senere, har man et mægtigt bjerg, stor højde, snedækket landskab og episk skiløb. Kombineret med god, veltilberedt mad, service i verdensklasse og erfarne guider med lokalkendskab har vi fundet opskriften på en skirejse ud over det sædvanlige!

 

Den mægtige Erciyes-top på næsten 4000 meter byder på en spektakulær udsigt for dem, der kommer hele vejen op. Liften tager dig op til næsten 3500 meter, og den store højde betyder, at det er muligt at stå på ski indtil slutningen af april. Denne skirejse er et sandt smørrebrød af varierende skiløb. Her venter alt fra piste til off-piste med erfarne guider, der viser vej og holder gruppen i godt humør.

Skirejsen er 5 dage og består af 3 hele skidage med guide, som både tager dig med på pisten, men også udenfor. Skituren foregår i små grupper på maks. 14 deltagere sammen med en Xtravel-guide og lokale guider. Du bor på et nyere og pænt hotel som ligger placeret i forbindelse med skisystemet og på hotellet venter der lækker morgenmad hver morgen. Frokost og aftensmad er også inkluderet og spises i skiområdet eller på hotellet. Som på alle vores andre rjeser til Kappadokien, glæder vi os til den smagseksplosion, som det tyrkiske køkken er berømt for.

Skisportsstedet Erciyes ligger lidt over en halv time fra lufthavnen i byen Kayseri og ca. 1 time fra Göreme, hvor de populære luftballonture i Kappadokien starter.

Ud over uforglemmelige skioplevelser byder Kappadokien også på gode smagsoplevelser. Start dagen med skiver af Kaşarlı-ost, æg, grøntsager, friskbagt brød og lokalt dyrkede oliven. Til frokost og aftensmad serveres ofte forskellige former for dyppelse, fyldte auberginer, köfte, börek og meze. En af de mest berømte retter i Kappadokien er Testi kebab. Testi kebab er grøntsager og kød, der koges langsomt i en lergryde, som derefter brydes og serveres i den ødeælagte lergryde. En anden signaturret i Kappadokien er Mantı, tortellini-lignende pasta fyldt med kød og serveret med tomat- og/eller hvidløgssauce. Fra vinmarkerne i regionen kommer Yaprak Sarma, fyldte drueblade. Afslut måltidet med desserten Koftur, som er en sød sag lavet på druesaft og mel.


Om skiløbet

Takket være den spektakulære vulkan, som skiområdet omfavner, har vi gode muligheder for en rigtig fin freeride camp. Med på rejsen har vi en lokal guide med kendskab til skiområdet og baglandet, samt en Xtravel-guide, som står for det praktiske og som vil bidrage til en god stemning i gruppen. Guiderne organiserer skiløbet på det gruppen ønsker og vil være rig mulighed for pisteskiløb, ligesom der vil være gode muligheder for off-piste, hvor vil kunne få tips og råd om, hvordan man forbedrer skiløbet for at nå nye niveauer.


Indkvartering & måltider

Indkvartering:

Hotel: Radisson Blu Mount Erciyes

Under dit ophold tilbyder Radisson Blu Mount Erciyes en komfortabel indkvartering med det bedste udgangspunkt for skiløb. Alle værelser er rummelige med en hyggelig atmosfære og behagelige møbler. Værelserne er udstyret med tv, Wi-Fi og en Nespresso-maskine. På hotellet finder du en restaurant og bar, hvor du kan nyde internationale retter ligesom klassiske tyrkiske retter. For dem, der elsker at slappe af efter skiløbet, har hotellet et topmoderne spa med pools og saunaer samt et fitnesscenter. Fokus i gruppen er på socialt samvær, afslapning, god mad og tiltrængt søvn efter dagens skiløb.

Om værelset:

Indkvartering i delt dobbeltværelse og med helpension (morgenmad, frokost og aftensmad). Alle værelser har eget bad og toilet. Enkeltværelse ved forespørgsel og mod tillæg på 5.210 SEK

Måltider:

Morgenmad spises på hotellet, frokost og aftensmad indgår og spise enten i området eller på hotellet. Drikke indgår ikke.
En lokal øl koster ca.  15-20 DKK og en flaske vand ca 1-2 kr. 

Værelseseksempel:

Fællesområder på hotellet:

Transfer

Transfer:

Transfer til og fra lufthavnen indgår.

Godt at vide

Pasregler: Passet skal have en gyldighedstid på mindst 150 dage fra indrejse i Tyrkiet. Din flybooking skal have samme navn, som i dit pas.

Visum: Visumfrit i 90 dage for danske statsborgere.

Læs mere om pas og visum på Udenrigsministeriets hjemmeside her »

EL: 230 V og 50 Hz. Ingen adapter behøves for nordiske el-artikler..

Valuta: Tyrkiska lira (TRY)

Sværhedsgrad

For at få så meget som muligt ud af denne rejse, så skal man kunne køre forholdsvis ubesværet på røde pister og være nysgerrig efter at komme ud i off-pisten, hvor du tilbydes off-piste skiløb med guide. På denne rejse er alle velkomne uanset niveau. 

Udstyr

Udstyr:

Der er mulighed for at leje udstyr på rejsemålet.

Obligatorisk udstyr ved off-piste skiløb.:

  • Lavineudstyr, spade, sonde og transceiver
  • Ski/Snowboard
  • Hjelm

 


 

Fatmap

Godt 3D værktøj for skiløbere for at få et overblik over området.

Vejrprognoser

Vil du se det seneste vejr? Her findes også snehistorik.

Pistekort

Vi bevæger os ikke særlig meget på de almindelige pister, men her får du overblikket.


Om skiguiderne


 

Apollo Sports er stolte over at alle vores skirejser arrangeres af erfarne skientusiaster fra Xtravel. Uanset om du booker en skirejse med guide eller en skirejse på egen hånd, så sørger vores skieksperter for, at du får de bedst mulige skioplevelser. 🏆

På denne rejse medfølger lokal guide, med flere års erfaring af bjergene i området. Vejr og vind styrer den lokale guides beslutninger om hvordan skidagene skal gennemføres. En guide fra Xtravel følger også med på denne rejse, sørger for alt det praktiske og giver samtidig rejsen det lille ekstra.


Om Mount Erciyes


Mount Erciyes, bjerget, som skiområdet omkranser, ligger 20 kilometer syd for Kayseri, hvilket gør skiområdet meget tilgængeligt. Mount Erciyes har stået som et symbol for området i omkring 50 millioner år og gør stadig et stærkt indtryk. Den næsten 4000 meter høje top er dækket af sne hele året rundt, og skyerne klæber sig let til bjerget, hvilket er bidragende til dets mystik. Skiområdet består af moderne stolelifte, gondoler og snekanoner, der gør det muligt at stå på ski fra december til april. Erciyes er også i stand til at organisere FIS World Cup-konkurrencer og er vært for det årlige Snowboard World Cup.