Madlavningskursus i Parga

Den græske mad får os til at længes efter Grækenland! Og når vi er der, ville vi ønske, at vi kunne tage et stykke Grækenland med os hjem. Lær at lave græsk mad under din ferie i Grækenland - tag et madlavningskursus, og du kan også nyde græsk mad derhjemme.

Madlavningskursus i Parga

Paragaea - Madlavningskursus i Parga

I Pargas første mekaniske olivenoliefabrik er der mulighed for at tage et madlavningskursus under din ferie i Parga.

Paragaeas lokaler, hvor kurset afholdes, er blevet restaureret, og her produceres stadig olivenolie i mindre skala. Ingredienserne er altid friske og lokale, og opskrifterne er traditionelt græske. Der kræves ingen forkundskaber, og der er altid hjælp ved hånden, hvis du har brug for det. Her kan du nyde et godt glas vin og lave mad efter opskriften, mens du får vejledning. I nærheden er også bedstemødre, der deler deres bedste hemmeligheder for en succes i køkkenet. I slutningen af ​​madlavningskurset spiser alle deltagere sammen som én stor græsk familie. Du får selvfølgelig alle opskrifterne med hjem!

Til sommer 2023 vil du kunne booke madlavningskurset som en udflugt med Apollo.

Lav mad som en græker!

Vores samarbejdspartner Paragaea deler sine bedste opskrifter fra madlavningskurset

Opskrift på Tzatziki

Ingredienser

1 kg græsk yoghurt

2 agurker

3 fed hvidløg

3 teskeer olivenolie, extra virgin

1 teske hvidvinseddike

Salt og peber

Sådan gør du

Riv agurkerne og kom dem i en si. Salt, vent 10-15 minutter og pres så så meget væske ud som muligt. Hæld olivenolien i en skål og bland presset hvidløg, eddike, salt og peber i. Bland derefter yoghurt og agurk i. Stil på køl i mindst 30 minutter, så smagen kan sætte sig.

Opskrift på Gemista - fyldte tomater

Opskrift på Gemista

Ingredienser

12 tomater

2 gule løg

4 fed hvidløg

Hakkede urter (fx finhakket persille, dild og mynte)

2,4 dl olivenolie

2,4 dl ris (arborio eller lignende)

Sådan gør du

Skovl tomaterne ud med en teske. Indholdet skal bruges senere, så gem al væsken og tomatkødet. Hak løget, og steg det, indtil løget har en fin overflade. Tilsæt ris og presset hvidløg, og steg det i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsæt halvdelen af væsken og tomatmassen, og lad det simre i ca. 5 minutter. Sluk for varmen, og tilsæt urterne. Fyld tomaterne 2/3 op med fyldet. Læg låg på, vend hurtigt rundt og læg den i et fad. Hvis der er plads tilbage i gryden, kan du fylde hullerne med kartofler. Hæld den resterende væske over, dryp med olivenolie og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 60 minutter. Tomaterne er færdige, når risene er bløde og let klæbrige, som risotto.

Opskrift på Tiropita - ostetærte

Ingredienser til filodej

700 g mel

1,2 dl olivenolie

3 teskeer vineddike

Varmt vand

1 teske salt

Ingredienser til fyld

150 gram fetaost

350 gram Anthotiro-ost (traditionel græsk friskost)

Salt og peber

Sådan gør du

Indstil ovnen til 180 grader. Hæld melet på et bord og lav et hul. Tilsæt alle ingredienserne, og ælt, indtil dejen er blød og elastisk. Tilbered nu fyldet. Kom ost og krydderier i en skål og bland det hele godt med en stavblender. Rul dejen ud og skær 10 cm brede strimler ud. Dryp lidt olivenolie på hver strimmel. Læg en skefuld fyld i den ene ende af strimlen og rul den sammen. Læg dem i en smurt bageform og bag dem i ovnen i ca. 25-35 minutter.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Parga, find og book en rejse til Parga eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Parga

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, smukkeste strande, de bedste udflugter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Parga

Parga

  • Billedskøn atmosfære
  • Hyggeligt havneliv
  • Smukke strande
Læs mere om Parga

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her