Fejr Halloween i udlandet

5 steder i verden at fejre Halloween

De dødes dag i Mexico, katakomberne i Paris og faraogravene i Egypten. Er du i tvivl om, hvor der er skræmmende steder at besøge på Allehelgensdag og Halloween? Vi har her listet 5 hjemsøgte steder rundt om i verden, som er ekstra skræmmende at besøge på Halloween.

Draculas hjem Bran Castle i Rumænien.

Dia de Muertos i Mexico

Fejr den religiøse højtid Dia de Muertos eller de dødes dag i Mexico. Højtiden hænger sammen med både de døde og årets høst, i dagtimerne dækkes store offerborde med mad og nyhøstede afgrøder. Traditionen siger, at denne dag ikke er en sorgens dag, men snarere en fest. I mexicansk tro vågner de dødes sjæle op og vender tilbage til de levendes verden for at drikke, danse og spille musik med deres pårørende i løbet af denne dag. Det er som en festlig genforening af de næsten døde, der vender tilbage fra en virkelig lang rejse. I moderne tid er fejringen blevet som et karneval, hvor alle klæder sig ud i fantasifulde kostumer og paraderer gennem Mexicos farverige gader for at hylde de døde. I år falder dette fantastiske karneval den 2. november.

Draculas hjem i Rumænien

I Draculas hjem i Transsylvanien, Rumænien, kan du udforske den gotiske arkitektur i byen Braşov. Benyt også lejligheden til at booke en guidet tur til Bran Slot, som blev bygget i 1382, hvor grev Vlad Dracula siges at have boet. I 1957 blev slottet et museum og blev åbnet for offentligheden, og her kan du lytte til alle de hjemsøgte myter om grev Dracula og hans torturmetoder.

Under alle de smukke bygninger i Paris gemmer sig en massegrav

Katakomberne i Paris

Paris er den perfekte destination for alle slags Halloween-fejringer - fra magiske forlystelsesparker til uhyggelige vandreture. Gå 20 m under Paris' gader til massegraven i katakomberne, l´Ossuaire Municipal, hvor omkring 6 millioner parisere fra det 18. og 19. århundrede er begravet i en labyrint arrangeret i romantisk makaber indretning. Tunnelerne og passagerne i katakomberne bliver i alt omkring 300 kilometer vægge fyldt med kranier og knuder af knogler. Årsagen til dette enorme gravsted? I 1785 hærgede dødelige sygdomme som pest, dysenteri og kopper indbyggerne i Paris og på grund af de overfyldte kirkegårde valgte byens elite at bruge katakomberne som en massegrav.

House of Fears på Gran Canaria

De lokale tør ikke, men tør du besøge "House of Fears", Casa de los Miedos, på Gran Canaria? Det forladte hus, der ligger i byen Santa María de Guía, er opkaldt efter alle de paranormale aktiviteter, der siges at finde sted der om natten. Det lille hus er på omkring 80 kvadratmeter med et lille udendørsareal og hønsehus. Familien, der oprindeligt boede her, siges at være blevet myrdet, men deres lig blev aldrig fundet. Der er ofte lyde og banker i huset, som man ikke ved, hvor de kommer fra. Træd ind, hvis du tør...

Kongernes Dal i Egypten

Faraonernes grave i Egypten

Det største og mest hjemsøgte sted i hele Egypten er Kongernes Dal, eller Wadi el-Muluk, uden for byen Luxor, hvor omkring 60 grave fra faraoerne (inklusive Tutankhamons grav) er bevaret. Gravene blev bygget omkring 1539 f.Kr. til 1075 f.Kr. Her har besøgende set uhyggelige skyggefulde spøgelser af faraoer i deres fulde regalier strejfe rundt i deres grave. Kong Tuts grav blev opdaget her i 1920, og det ser ud til, at der er en "Faraos forbandelse" på den. Blot få dage efter at kong Tuts grav blev annonceret for verden, skete der forfærdelige ting. Arkæologen, der hjalp med at finde graven, døde et par måneder senere, og med hans død gik alt lys ud i Kairo. En tilfældighed eller en faraos forbandelse? Ingen ved det...

Læs mere om Kongernes Dal her.