Nilkrydstogt med Spring Tours Collection

Dagsprogram for Nilkrydstogt med Spring Tours Collection

Nilkrydstogtet med Spring Tours Collection tilbyder nogle af Egyptens mest imponerende oplevelser, mens du rejser ned ad Nilen i de gamle egypteres fodspor. Krydstogtet starter i Luxor og fortsætter derefter til Edfu, Kom Ombo og Aswan med seværdigheder i hver havn.

Book krydstogtet

Dag 1: Danmark - Hurghada - Luxor

Når flyet er landet i Hurghada, er der transfer (ca. 4 timer i bus) til Luxor og check-in på krydstogtet. Middag om bord. Overnatning ved kajen i Luxor.

Dag 2: Luxor - Edfu

Dagens første stop er Luxor-templet, et gammelt tempel i Theben dedikeret til guderne Amon, Mut og Khonsu. Ved indgangen til templet står en 24 meter høj pylon, som Ramses II havde rejst, som endnu senere faraoer prydede med billeder af deres triumfer. Fra begyndelsen stod seks statuer af Ramses her foran pylonen, men i dag er der kun to tilbage. En 25 meter høj lyserød obelisk kan også ses her, og dens tvilling kan ses på Place de la Concorde i Paris.

Førhen var Luxor Egyptens hovedstad, og uanset hvor meget man har læst om byen i rejsekataloger, overgår virkeligheden enhver fantasi. På dag 2 tager vi også en tur til den vestlige bred af Nilen og det sidste hvilested for de døde faraoer. Kongernes Dal er dagens højdepunkt - her er der ikke mindre end 62 grave, som med gamle malerier, relieffer og hieroglyffer fortæller om faraoernes rejse til dødsriget. En af de mest berømte er Thutankamuns grav, som blev opdaget i 1922 af Howard Carter. I området er der to andre verdenskendte monumenter, nemlig de 18 meter høje, syngende Memnon-søjler. Statuerne har fået navnet grækerne, der troede, at Eos, morgensolens gudinde, græd for at have mistet sin søn, Memnon.

Memnonstatuerne i Egypten

Dronning Hatshepsuts dødstempel Deir el Bahri er også et imponerende syn. Templet er et arkitektonisk mesterværk og ligger strategisk ved foden af ​​en klippevæg. Oplev detaljerede billeder af ekspeditionen om, at Hatshepsut havde udstyret Point Countries (Somalia) til at hente dyr og planter. Den måske mest opsigtsvækkende attraktion er Karnak-templet, som adskillige faraoer har opbygget og dekoreret gennem årene. Templet er en af ​​verdens ældste religiøse bygninger i denne størrelse, og hypostylhallen med sine 134 søjler kan tage pusten fra de fleste.

Efter formiddagens oplevelser tilbydes en sen frokost ombord, inden det er tid til at tage videre til Edfu. Morgenmad, frokost og middag ombord. Overnatning på båden ved kajen i Edfu.

Dag 3: Edfu - Kom Ombo - Aswan

I dag er Edfu-templet først på dagsordenen. Templet er dedikeret til falkeguden, og der er ikke noget andet tempel i Egypten, der giver besøgende en så realistisk idé om, hvordan tempellivet var i gamle dage som i Edfu.

Dronning Hatshepsuts tempel

På dette sted fandt kampen mellem det gode og det onde sted; Legenden siger, at Horus hævnede sin fars død ved at dræbe sin onkel Seth. Der er også velbevarede relieffer og hieroglyffer, der fortæller, hvordan templet blev bygget. Frokost ved kajen i Kom Ombo. Krydstogtet fortsætter mod Aswan, som mange anser for at være den smukkeste by i Egypten. Morgenmad, frokost og middag ombord. Overnatning ved kajen i Aswan. 

Dag 4: Aswan

I dag er det tid til at udforske Philae-templet, dedikeret til gudinden Isis. Templet er et godt eksempel på nubisk arkitektur og er blevet nævnt flere gange i historiske sammenhænge. Det er et mytisk sted, der er blevet betragtet som uigennemtrængeligt - det siges, at fugle undgår at flyve over det, og fisk nærmer sig ikke øens bredder.

Efter Philae-templet er det tid til et besøg ved Den Høje Dæmning - et enormt bygningsværk bygget af Nasser til at tæmme og regulere Nilens vandgennemstrømning. Fra Aswan fragtede man også alle de granitblokke, der udgør de faraoniske templer og obelisker. En af obeliskerne blev efterladt i stenbruddet. Den ufærdige obelisk ville have været den største i verden, 42 meter høj, hvis den ikke havde revnet.

Horustemplet i Edfu

Før det er tid til middag om bord, er der tid til at udforske souken alene, fuld af dufte og farver af krydderier, parfume, sjaler og kurve. Morgenmad, frokost og middag ombord. Overnatning i Aswan.

Dag 5 - Aswan

Nyd en dag på egen hånd! Noget, der er et besøg værd, er Abu Simbel (ikke inkluderet), der ligger tæt på grænsen til Sudan. For at få kontrol over Egyptens sydlige områder byggede Ramses II to imponerende klippetempler, et for sig selv og et til hans yndlings kone Nefertari. Templerne er uden tvivl nogle af de mest imponerende i landet, hvoraf det ene er bygget, så solens stråler to gange om året når gennem åbningen og oplyser statuerne, der står i bunden af ​​templet.

I 1960'erne blev UNESCO-templerne reddet for at synke ned i de vandmasser, der kom som et resultat af opførelsen af ​​dæmningen i Aswan. Ramses-statuerne og templerne blev savet ned til 20 ton tunge blokke, flyttede 80 meter op på et plateau og blev igen sat sammen af det svenske byggefirma Skanska. Morgenmad, frokost og middag ombord. Overnatning sker ved kajen i Aswan.

Abu Simbel i Egypten

Dag 6: Aswan - Kom Ombo - Edfu

Om morgenen tilbydes en tur med en felucca (en traditionel træsejlbåd) for at nyde den storslåede udsigt over Nilen, der løber gennem den ravfarvede ørken og granitklipper, omkring øer dækket af palmer og tropiske planter. Derefter fortsætter krydstogtet til Kom Ombo for at opleve krokodilleguden Sobeks tempel. Faraoerne havde stor respekt for de store krokodiller, der tidligere boede langs bredden af ​​Nilen, og i templet er der flere mumificerede krokodiller at se. Derudover besøges den del af templet, der er dedikeret til falkeguden Haroeris, også kendt som Horus den Ældre. Krydstogtet fortsætter derefter til Edfu og lægger til kajen for natten. Morgenmad, frokost og middag ombord.

Dag 7: Edfu - Luxor

Krydstogtet vender retur til Luxor med overnatning ved kajen. Morgenmad, frokost og middag ombord.

Dag 8: Luxor - Hurghada - Danmark

Krydstogtet er slut, og det er tid til at vende tilbage til Danmark efter en rejse fyldt med nye indtryk. Morgenmad ombord.

Dobbeltemplet i Kom Ombo