Kun flybilletter betingelser

Vilkår kun flybilletter (rutefly og charter)

Apollo sælger flybilletter med både charterfly og rutefly. Apollo er mellemmand for flybilletter og er ikke ansvarlig for fejl på flyrejsen. Flyselskaberne er underlagt forskellige internationale konventioner, der regulerer passagerernes rettigheder, især Civil Aviation Act, Montreal-konventionen og Warszawa-konventionen.

Kun køb af flybilletter er ikke omfattet af pakkerejseloven eller de almindelige betingelser for pakkerejser. Nedenstående vilkår og betingelser gælder kun for køb af flybilletter (charterfly og rutefly).

1. Aftalen

Vilkår og betingelser for køb af flybilletter regulerer kun aftalen mellem Apollo og kunden. Den, der bestiller billetterne - hovedbestilleren - er bundet af aftalen, når ordren er betalt iht. Apollos betalingsbetingelser (se afsnit 3). Hovedbookeren accepterer betingelserne på vegne af alle i rejsefølget ved reservation.

2. Aftalen omfatter

Aftalen omfatter de ydelser og arrangementer, der er aftalt mellem kunden og Apollo, og som fremgår af bekræftelsen/informationen under Min Rejse eller i bekræftelsen modtaget på e-mail. Endvidere er oplysninger afgivet i ordredialogen en del af aftalen. Kunden er selv ansvarlig for at sætte sig ind i alle oplysninger, der kan have betydning for bestillingen.

Ud- og returrejser skal foretages i overensstemmelse med billetten. Hvis du ikke tjekker ind og ikke er på flyet fra Danmark, vil flyselskabet automatisk aflyse rejsen, og den eller de rejsende mister retten til hjemrejsen. Ubrugte dele af rejsen refunderes ikke, og hele rejsen anses for aflyst.

Rejsen kan kun benyttes af de personer, der står på billetten. Hverken ud- eller hjemrejsen kan overdrages til andre.

Undtagelse: Hvis du har bestilt en flybillet med charterfly og på forhånd har aftalt med Apollo, at udrejsen ikke bliver brugt, vil du kunne benytte hjemrejsen. Oplysninger herom skal fremgå af billetten. Ubrugt del af rejsen giver ikke ret til refusion.

3. Pris og billettyper

Den angivne pris inkluderer obligatoriske skatter og afgifter. Bemærk, at der i flere lande skal betales en lufthavnsskat ved afrejse, som ikke er inkluderet i billetprisen. Beløbet varierer mellem de forskellige lande, og betales direkte i lufthavnen.

Rutefly:

Håndbagage: Inkluderet. Reglerne varierer mellem flyselskaber.

Indtjekket bagage: Tillægsgebyr (købes ved bestilling). Reglerne varierer mellem flyselskaber.

Mad ombord: Ikke inkluderet (kan forudbestilles direkte hos visse flyselskaber). Undtagelse: Nogle oversøiske flyvninger har mad inkluderet.

Se øvrige regler for ændring og aflysning under pkt. 6.

Charterflyvninger:
 

Billettype "Flybillet":

Håndbagage: Inkluderet.

Indtjekket bagage: Tillægsgebyr (købes ved bestilling).

Mad ombord: Tillægsgebyr (købes ved bestilling).

Refusion: Fuld refusion inden for 48 timer efter bestilling.

Ombooking: Ikke tilladt.

Afbestilling: Fuld refusion inden for 48 timer efter booking. Derefter: Op til 60 dage før afrejse: depositum refunderes ikke. Fra 60 -0 dage før afrejse: rejsens pris refunderes ikke.

Navneændring: Mod et tillæg på 500 kr.
 

Billettype "Flybillet Flex":

Flybillet Flex kan købes ved bestilling for yderligere 300 kr. pr person pr. vej.

Håndbagage: Inkluderet

Indtjekket bagage: Tillægsgebyr (købes ved bestilling)

Mad ombord: Tillægsgebyr (købes ved bestilling)

Refusion: Fuld refusion inden for 48 timer efter bestilling.

Ombooking: Op til 14 dage før afrejse. Ev. prisforskel skal betales.

Afbestilling: Op til 30 dage før afrejse. Ev. tillæg refunderes ikke. Afbestilling senere end 30 dage før afrejse: Ingen refusion.

Navneændring: Gratis indtil 24 timer før afrejse.

 

4. Betaling

Rejser med rutefly:

  • Kun flybilletter skal betales umiddelbart efter booking.

Rejser med charterfly:

  • Er rejsen booket, så der er mere end 60 dage til afrejse forfalder depositum 5 dage efter bookingdatoen. Restbeløbet skal være Apollo i hænde 60 dage inden afrejse.
  • Er der 60 dage/eller mindre til afrejse, forfalder betalingen 0-24 timer efter bestilling, når der bestilles direkte på telefon hos Apollo på 35 20 19 00. Betalingsfristen varierer alt efter hvor, tæt på afrejse rejsen er bestilt.
  • Bookes der direkte på apollorejser.dk, og der er 60 dage eller mindre til afrejse, forfalder betalingen straks.

5. Kundens oplysninger ved bestilling

Navnene på alle omfattet af ordren skal oplyses i ordredialogen. Det er meget vigtigt, at alle navne er skrevet, som de står i passet.

Endvidere skal hovedbookeren oplyse en adresse, samt et telefonnummer og e-mailadresse, som vedkommende kan kontaktes på før og under opholdet. Ev. ændringer i kontaktoplysninger skal meddeles Apollo med det samme.

Hovedbookeren er ansvarlig for, at de øvrige i rejsefølget er orienteret om alle relevante oplysninger for bestillingen, og har adgang til dokumenter, der gælder herfor. Endvidere er hovedbookeren ansvarlige for, at alle oplysninger afgivet i bestillingen er korrekte. Ukorrekte eller ufuldstændige oplysninger (herunder fejlstavede navne) giver ikke grundlag for kompensation eller kompensation.

Ev. ændringer i ordren kan kun foretages af hovedbookeren, og ændringer i ordren foretaget af Apollo meddeles hovedbookeren på det telefonnummer og/eller e-mailadresse, der er angivet i ordren, og sidstnævnte er ansvarlig for at videreformidle dette til de andre i rejseselskabet. Hovedbookeren er endvidere ansvarlig for betaling af ordre iht betalingsbetingelserne.

Personer, der bestiller, skal være over 18 år på bestillingstidspunktet.

6. Ændring og annullering

Rutefly:

Planlagte flybilletter, der er udstedt, kan normalt ikke afbestilles eller ændres. Ved afbestilling eller ændring opkræves et gebyr svarende til det gebyr, som Apollo skal betale til flyselskabet samt et administrationsgebyr på DKK 750. Navneændringer på ruteflybilletter er mulige hos nogle flyselskaber mod et gebyr, min. 500 kr. Yderligere information kan fås ved at kontakte os på telefon 35201900 eller e-mail: apollo@apollorejser.dk

Charterflyvninger:

"Flybillet"

Refusion: Fuld refusion inden for 24 timer efter bestilling.

Ombooking: Ikke tilladt.

Afbestilling: Ikke tilladt.

Navneændring: Mod et tillæg på 500 kr.

 

"Flybillet Flex"

Refusion: Fuld refusion inden for 24 timer efter bestilling.

Ombooking: Op til 14 dage før afrejse. Ev. prisforskel skal betales.

Afbestilling: Op til 30 dage før afrejse. Ev. tillæg (herunder tillæg for Flex) refunderes ikke. Afbestilling senere end 30 dage før afrejse: Ingen refusion.

Navneændring: Gratis indtil 24 dage før afrejse.

Apollos afbestillingsforsikring kan ikke tegnes ved køb af kun fly (rutefly og charter). Hvis du ikke har en afbestillingsforsikring via din rejseforsikring eller dit kreditkort, anbefaler vi, at du køber en hos vores samarbejdspartner Gouda.

 

6. Ændring af flytider, flyselskab, aflysning af fly mv.

Oplysninger om ændringer i flytider, aflysning af fly mm. sendes altid til den e-mailadresse, der er angivet i bestillingen. Ved ændringer, der sker efter afrejse, vil der blive sendt information både til e-mailadressen og til det mobilnummer, der er indtastet i bestillingen. Det er derfor vigtigt, at hovedbookeren også er tilgængelig på det mobilnummer, der oplyses under rejsen.

Den rejsende er ansvarlig for, at den seneste version af billetten altid anvendes til rejsen. Ved rejser med charterfly fås billetten under Min rejse fra ca. 2 uger før afrejse.

Flere ruteflyselskaber opererer med såkaldt "code sharing", det vil sige, at to eller flere flyselskaber deler samme flyvning. Et sæde kan købes af et flyselskab på en flyvning, der drives af et andet flyselskab under et andet flynummer eller flykode. Produkter og tjenester, der tilbydes, kan variere mellem virksomhederne. Oplysninger om det opererende flyselskab oplyses ved bestilling af rejsen og på bekræftelse og billet, hvis det er relevant. på et senere tidspunkt, så vidt det er muligt. En sådan ændring anses ikke for en væsentlig mangel og giver ikke grundlag for kompensation eller fortrydelsesret.

7. Klager

Reklamation skal ske uden unødig forsinkelse. Ved forsinkelser, aflysninger og/eller overbooking gælder reglerne af EU-forordning 261/04, og ethvert krav efter denne forordning skal rettes mod luftfartsselskabet (flyselskabet) og ikke Apollo.

8. Bagage om bord på flyet

Det er ikke tilladt at tjekke værdigenstande ind som elektronisk udstyr, kameraer, computere, smykker, kontanter etc. Af sikkerhedsmæssige årsager er det forbudt at medbringe farligt gods om bord eller i indchecket bagage. Det, der er klassificeret som farligt gods, er fx våben af ​​forskellig art, komprimeret gas, ætsende og brandfarlige stoffer, maling, fyrværkeri samt gift og andre stoffer, der indeholder bakterier eller vira. Læs mere om farligt gods, forbudte genstande og andre bagageregler under flyinformation på det respektive flyselskabs hjemmeside.

9. Håndtering af persondata

DER Touristik Nordic AB, registreringsnr. 556306-1653, (Apollo) beskytter dit privatliv. Du skal altid kunne føle dig tryg, når du giver personlige oplysninger til Apollo. Du kan læse mere om vores retningslinjer for privatliv og vores privatlivspolitik her: Klik her