12 ting som du måske ikke vidste om Dubai

Ingen rejsemål kan sammenlignes med Dubai. Ørkenlandsbyen, som ikke for længe siden kun bestod af nogle få bygninger og et par biler, troner sig op fra sandet som et magisk eventyr, som verden aldrig har set magen til. Siden starten har udviklingen været massiv og når nye højder konstant. I dag anses byen som et mekka for alle, der ønsker at kombinere shopping i særklasse med fantastiske strande og uforglemmelige oplevelser.

I samarbejde med Emirates tilbyder Apollo et stort udvalg til Dubai og De Forenede Arabiske Emirater. Derfor har vi her samlet nogle fakta, som du måske ikke vidste om denne fortryllende eventyrby.

1. Det tager kun ca. 6 timer at flyve til Dubai fra Danmark – det er næsten det samme som til Gran Canaria!
2. Kriminaliteten i Dubai er tæt på 0%. Dermed regnes byen for en af de tryggeste i verden.
3. Dubais politiflåde omfatter både en Lamborghini, en Ferrari og en Bentley.
4. Lokalbefolkningen, emirataraberne, udgør kun 15% af den totale befolkning. De fleste indbyggere er tilflyttere fra Indien, Bangladesh, Pakistan og europæiske lande.
5. Dubai har 360 soldage om året!!
6. I Danmark er der automater med slik og sodavand – i Dubai har de automater med guldbarer!
7. Dubai Duty Free er den travleste rejseforhandler i verden med en omsætning på over 1,5 mia amerikanske dollars. Her sælges der blandt andet 2.000 tons chokolade om året.

8. Disney afslog Dubais ønske om et Disneyland, da de mente, at byen var for lille. Dubailand er derimod dobbelt så stort som Disneyworld i Florida – og får dermed titlen som verdens største turistattraktion!
9. Der findes utallige restauranter i Dubai i alle kategorier og prisklasser. Du finder også de mest kendte, amerikanske kæder som Starbucks, Dunkin’ Donuts og Domino’s. Bonusfakta: Selvom der er meget lidt fattigdom i Dubai, så har mange af madbutikkerne gratis mad til dem, der trænger.
10. I Dubai er kamelløb en millionindustri, men bagsiden af medaljen er alt andet end skinnende. Sporten første til ulovligt børnearbejde, da de blev brugt som jockeyer. I dag bruges der robotter i stedet.
11. The Burj Khalifa huser verdens højeste moské, restaurant, udsigtspunkt og natklub.
12. Det er tydeligvis ikke bare arkitekturen, der er smuk i Dubai. Omar Borkan Al Gala, manden som blev deporteret fra Saudi Arabien, fordi han var for ”sexy” er en fotograf/model/poet fra Dubai.

Synes du, at det lyder spændende, og kunne du tænke dig at opleve dette fantastiske verdensmetropol, så kan du her læse mere om vores rejser til Dubai.