Museer for enhver smag

Museer for enhver smag

Vil du opleve lidt kultur og historie på din ferie, så kan et besøg på et museum være spændende. Er du vil med historie, eller ønsker du at vide mere om landets vinproduktion? Se vores bedste tips her!

Gå på museum i Burgas ...

Det etnografiske museum i Burgas har altid mange spændende udstillinger. På første sal er der et hjem fra 1800-tallet, herunder smukke tagdekorationer. På museet kan du også se tidstypisk tøj fra Makedonien og Thessaloniki. Museet er ligger i Brakalova-huset, bag kirken Saint Cyril og Methodios, nær hovedgaden i Aleksandrovska.

... og i Sozopol

Hvis du går langs bymuren i den ældre del af Sozopol, finder du et smukt lille museum, som er et besøg værd. Museet ligger i et omhyggeligt restaureret træhus, typisk for området, der ligger på klipperne mod havet. Museet blev grundlagt af Sozopol Foundation og viser de rige og arkitektoniske træk i området.

Museer for enhver smag

Vin med historie

Vinmuseet i Pleven er resultatet af et samarbejde mellem bulgarske og franske arkitekter, designere, vinkendere og eksperter. Museet ligger i en 650 kvm stor grotte i midten af Kaliakra National Park og består af fem værelser. Her kan du lære alt om de varer, der bruges til vinfremstilling siden thrakisk tid indtil i dag. Museet har mere end 6000 flasker fra alle Bulgariens vindistrikter, og det er selvfølgelig muligt at prøvesmage og købe vin med hjem.