Berømt spa bad i Budapest: Széchenyi

Budapest har en lang historie som spa-by, og her finder du mange termiske bade eller naturligt varme kilder. Der er faktisk over 100 af dem i byen, og ca. 50 bliver brugt til spa og pools. Vandet i kilderne har en naturlig temperatur fra 21-78 grader.

Spa-etikette i Budapest

Budapest har en lang tradition med at besøge spabade, og her udveksles ofte sladder og det sidste nye blandt indbyggerne. Du skal sætte minimum 2 timer af til et besøg for at få det bedste ud af det. Som regel lukker billetlugerne en time før lukketid. 

I de fleste spabade får du et armbånd, der også bruges som nøgle til et garderobeskab. Vil du have spabehandlinger, så booker du dem, når du køber din indgangsbillet, hvor du får en separat billet.

Tyrkiske bade var længe forbeholdt kun for mænd, men i dag er de fleste åbne for begge køn, men det kan være på forskellige dage/tidspunkter. Vælger du at tage i et spabad, hvor der i perioden kun er åbent for det ene køn, så får du uddelt et håndklæde til at tage rundt om dig. Er det åbent for alle, har du bare almindeligt badetøj på. 

På Gellért, Széchenyi og Lukács kan du købe billet med adgang til din egen kabine, hvor du kan skifte tøj. 
Man skal altid skylle sig af, inden man går ind i et spabad. 

Ofte er der ét stort hovedområde, der er omgiver af flere små områder, hvor temperaturerne varierer. De fleste starter i hovedområdet for derefter at besøge de mindre, varmere områder. Herefter kan du tage tilbage til det store område for at køle dig af samt besøge en badestue eller dampbad, før du besøger de varme områder igen. 

En god måde at sætte prikken over i'et er at bestille en massage. Perfekt til at komme helt ned i gear på storbyferien. 

Ha' en skøn spaferie! 
 

Tips til spa-anlæg i Budapest:

Nogle af de mest populære spa-anlæg i Budapest er::

  • Széchenyi, som er et af Europas største (åben 06-22 hver dag)
  • Gellért, ligger på hotellet med samme navn (åben 06-20 hver dag) – her findes også en privat afdeling.
  • Rudas, med tilknytning til et medicinsk center og en række behandlinger, er et af de ældste i byen

Af de mere specielle kan fx nævnes:

  • Lucaks, som har "festbad" om lørdagen med DJ's og lysshow. Gennemgik en omfattende renovering i 2012. Vil du have mere fest, så besøg også Sparty.
  • På Margaret Island ligger Palatinus, som er populært for børnefamilier, med bl.a. en bølgepool. Blev kåret til et af verdens lækreste udendørspools af The Guardians læsere i 2013.
  • Császár / Veli Bej siges af mange at være et af de lækreste tyrkiske bade i Budapest, og det er blandt de ældste. Blev sidst renoveret i 2011.

 


Find og book rejsen her