Velsmagende mad
Maden i Tyrkiet er normalt godt krydret, men ikke så krydret som i f.eks. Asien. Kebab er en klassiker som bliver lavet på mange forskellige måder og er meget mere spændende end fastfoodversionen i Danmark.
Det bedste til at slukke tørsten
Ayran er bedst på varme sommerdage. Drikken er lavet af yoghurt, vand og en knivspids salt, som blandes sammen, indtil den bliver fluffy. Den passer perfekt til krydrede kødretter og slukker tørsten bedre end både øl og vand. Den kan købes på restauranter og i supermarkeder.
Chee Köfte - lækkert og krydret!
Hvis du vil smage en tyrkisk specialitet, så skal du bestille Chee Köfte. Det er rå oksekød blandet med krydderier, urter, løg og bulgur og derefter står det og trækker, så de lækre smage går i opfyldelse. Kødretten serveres derefter i salatblade. Anderledes, men meget gode!
Pide
Pide kan sammenlignes med en halvt indbagt calzone og er en typisk tyrkisk ret. Fyldet består f.eks. af ost, kød, æg og grøntsager. De fleste mindre restauranter omkring Alanya, Side og Antalya serverer pide.
Muhammara
Det tyrkiske køkken har indflydelse fra forskellige dele af verden, og ligesom i Grækenland og Mellemøsten serveres måltiderne ofte som en række af små retter, meze, til forret. Ofte serveres der flere forskellige saucer, der er gode til at dyppe i. Den smukke røde sauce muhammara er lavet af paprika og valnødder blandet med hvidløg, citron og gode krydderier. Det lille ekstra får det ved at tilføje en knivspids chili. Vi kan anbefale dig at købe krydderier med hjem, når du er i Tyrkiet, så smager dine egne meze-retter, som dem på ferien, når du laver dem i eget køkken.