Konyaalti-stranden

Tyrkiets smukkeste strande

Sol og bad er det bedste på ferien, og selvfølgelig har Tyrkiet masser af smukke strande til dig. Her finder du alt fra store, let tilgængelige strande såsom den berømte Kleopatra strand til mindre fjerntliggende strande, der er populære hos lokalbefolkningen.

Sand mellem tæerne i Incekum

Ca. 250 km vest for Alanya finder du den smukke strand Incekum med blødt sand og rigtigt klart vand. Her kan du finde solstole til udlejning, og restauranter hvor du kan købe frokost eller lækre is. Et perfekt udflugtsmål til en afslappende dag i solen.

Kaputas-stranden

På vejen mellem Kalkan og Kas ligger den smukke strand Kaputas i en bugt ud mod havet. Da du er nødt til at gå ned ad en lang trappe for at komme til stranden, betyder det, at der ikke er nogen faciliteter der, så husk at medbringe nødvendige ting samt din parasol, og da det er en strand du bliver på i lang tid. Privatlivet har gjort stranden populær hos lokalbefolkningen, hvilket giver en helt anden følelse end på de mere almindelige, tilgængelige strande

Kaputasstranden

Konyaalti-stranden

Vest for Antalya finder du Konyaaltistranden, som er adskillige kilometer lang. Her er det let at finde et afsides sted i fred og ro, men der er også vandsport, restauranter og caféer. Det er lettest at komme hertil med bus, bil eller taxi. Du kan også tage sporvognen fra Antalyas centrum til Antalya Museum og derefter gå ti minutter til stranden.

Masser af plads på Gazipasa

Gazipasa er en rigtig lang, grovkornet sandstrand, som ligger ca. 30 km øst for Alanya. Her er ikke så mange turister, så der er masser af plads. Her er faciliteter såsom solstole, parasoller og restauranter. De lokale tager hertil om søndagen, og stranden er derfor fyldt med picnic og en masse badende gæster. Du kommer til Gazipasa med en udlejningsbil eller bus.

Kleopatrastranden

Kleopatra-stranden

Den vestlige strand i Alanya hedder Kleopatrastranden, og den er opkaldt efter den egyptiske dronning Kleopatra, der modtog denne strand i bryllupsgave. Her har du også en smuk udsigt over Alanyas borg. Solstole kan lejes langs hele stranden og koster ca. 5 tyrkiske lira.

Sides skønne strande

I Side er der tre dejlige strande. Den, der ønsker ro, skal tage til stranden, som ligger i den lille bugt på østsiden af Sides gamle del. Her tager du trappen ned ad klipperne til stranden. Der er et par solstole og ingen strandsælgere. Her har du også udsigt over den østlige strand. Øst og veststranden er de to største og mest populære strande i Side med kilometerlange udsigter. Vest er lang og består af lyst sand. På den østlige bred er sandet blødere, men bunden er lidt stenet. Her bliver det også hurtigere dybt. Vandsport er muligt på begge strande.

Dejlig strandpromenade

Strandpromenaden i Side strækker sig syv km langs den vestlige bred til gamle Side. Her finder du morgenjoggere, og aftenfans som nyder solnedgangen bag Kemers bjerg.

Den hyggelige Mermerli-strand

Lige bag kajen i Antalyas havn ligger den hyggelige Mermerlistrand med grovkornet sand. Her kan du tilbringe en dejlig dag med at bade fra klipperne eller bare slapper af i en solstol. Hvis du er sulten, så er der flere restauranter at vælge imellem i området.