Den bedste shopping

I Tyrkiet er der uanede af muligheder for shoppingentusiaster, ikke mindst i basarerne - og hver by har mindst en. F.eks. kan du købe tæpper, lædervarer, tøj og guldsmykker til billige priser her.

Markeder i Alanya

At besøge et marked i Tyrkiet er spændende, selve folkelivet og handlen er et skuespil i sig selv. I Alanya arrangeres markeder flere gange om ugen. Om mandagen er markedet i Oba-distriktet ikke langt fra Hotel Taksim International. Det er lille og hyggeligt, og her kommer sælgerne med deres egne grøntsager og frugter. Hvis du er mere interesseret i tøj, så tag på marked ved Can Hospital om tirsdagen. Fredage er der også frugt- og grøntsagsmarkedet ved busstationen.

Billige smykker i massevis 

At shoppe smykker i guld, sølv og ædelsten er af meget overkommelige priser i Tyrkiet. I Alanya er Plaza Diamond Jewellery et rigtig godt valg. Adresse: Sekerhane Mah. Bostancipinari Cad. No: 14/A Alanya.

Salg af glitter i Side

I den gamle del af Side er der flere smykkebutikker, der sælger alt fra moderigtige ringe til glamourøse halskæder og elegante øreringe. Sørg for at købe en lille souvenir med hjem.

Marked i Manavgat

På mandage og torsdage er der marked i Manavgat. Udbuddet er stort, og selv de lokale handler her, hvilket betyder, at priserne er lidt lavere end på andre markeder. Selvfølgelig er det stadig godt at forhandle for at få priserne ned. Markedet i Manavgat er et af de største i området, og det er en oplevelse at besøge markedet og nyde krydderiernes atmosfære og dufte.

Shopping i basaren

Hvis du er vild med billig shopping, så er du kommet til det rette sted. I Alanya er der to store basarer: en i havnen og en ved busstationen. Her kan du lave gode handler, hvis du lærer kunsten at forhandle om priserne. På begge basarer kan du finde alt fra tøj og solbriller til souvenirs, vandpiber og meget meget mere.

Shopping i Migros

I den lille forlystelsespark Atatürk Park i Antalya ligger shoppingcenteret Migros. Her kan du handle blandt mange kendte butikker og mærker: f.eks. Zara og Mango. En kop kaffe på populære Starbucks er et must for dig, der elsker kaffe. Butikkerne er åbne indtil kl. 22.00. Adresse: Meltem Mahallesi, 100.Yil Bulvari No.155Migros Alisveris Merkezi, Antalya.

For your eyes only

I Öga Optik er der skandinavisk personale, der ved hjælp af den nyeste teknologi og hurtig levering (3 dage) sikrer, at du får de rigtige briller inden ferieugen slutter. Öga Optik ligger centralt i den gamle del af Side.

Tyrkisk Ullared

I Side finder du den populære tyrkiske Ullared-kæde på tre forskellige steder. Den største butik på to etager er beliggende i Evrenseki, den ene ved strandpromenaden lige før du kommer til gamle Side, og der ligger yderligere en butik overfor ruinerne af Side. I butikkerne er der ofte skandinavisk personale.

Marked i Side

Om lørdagen er der marked i Side, overfor den store grønne moské. Her finder du alt fra mærkekopier til smykker, sjaler, frugter, grøntsager og krydderier. Husk på at her normalt er 25% lavere priser på markedet i forhold til basaren i Side, og her kan du virkelig forhandle om priserne.

Køb briller i Alanya

Vidste du, at briller er halvt så dyre som i Danmark? Solbriller er også meget billigere end hjemme. På Tuana Optik kan du vælge mellem en række kvalitetsbuer, og du kan selvfølgelig også få lavet en synstest på stedet. Tuana Optik har to butikker i Alanya, en i havneområdet og en på Atatürkgaden. Butikkerne har svensktalende personale og tilbyder gratis afhentning fra dit hotel. Adresse: Atatürk Cad. Pazar Yeri Girisi Haciince Ishani No.3 Alanya / Hükümet Cad. Nr. 2 / B Alanya.