Restauranter & caféer i Tyrkiet

I løbet af ferien er det givet, at du spiser og drikker godt, og i Tyrkiet er ingen undtagelse. Is, lækker morgenmad, luksuriøse restauranter og hyggelige små caféer, Tyrkiets restaurantudbud tilbyder noget for enhver smag!

Lave priser

Samlet set er priserne i Tyrkiet lavere end i de fleste andre sydeuropæiske lande, og det mærker du også i de mange restauranter. I restauranter og barer koster en sodavand 15 kr og en lokal øl 25 kr. Et glas af landets vine koster ca. 40 kr. og en kop varm te (national drikken fremfor andre drikkevarer) koster ikke mere end 5 kr. En kebab koster ca. 50 kr, og en del af den berømte ottomanske gryderet koster ca. 60 kr

Ingen ferie uden is

I nærheden af det røde tårn i Alanya ligger isbaren Bamyacý Dondurma, der er udnævnt som en af Tyrkiets top ti bedste isbarer. Her har du smage hjemmelavet is lavet siden 1941, og der er ca. 20 fristende smage at vælge imellem. Adresse: Iskele Cad. Nr. 88 Alanya.

Spis morgenmad ved Alanyas fæstning

Fra Yamac Café har du en fantastisk udsigt over havnen i Alanya. Her kan du nyde en rigtig god tyrkisk morgenmad med oliven, agurk, fetaost, honning, marmelade og friskbagt brød. Prøv også deres menemen - røræg med tomat og chili, det smager udsøgt. Ingen tyrkisk morgenmad er komplet uden en börek, en duftende osteindbagt butterdejsrulle. Mums! Adresse: Garþi Mahollesi, Bald Yamacý, Nr. 77 Alanya.

Kebabgaden

Atatürkgaden i Antalya kaldes for kebabgaden, og er et must, hvis du besøger Antalya. Her serveres selvfølgelig kebab fra hele landet, og der er en speciel atmosfære. Herudover er den billigere end på restauranterne.

Mini-mutfak

I basarområdet i Alanya havn finder du det familieejede frokoststed Mini-mutfak, hvilket betyder "det lille køkken". Der er ingen fast menu, men du går hen til køkkenet og vælger mellem de retter, der serveres den pågældende dag. Adresse: Bostanci Cad, Kisyular Önü Camii Arkasi, Alanya.

Smuk udsigt og god mad

Restauranten med den bedste beliggenhed i Kemers marina er restaurant Navigator. Her har du en utrolig smuk udsigt over havnen med bjergene i baggrunden. På menuen finder du alt fra traditionelle tyrkiske retter til internationale retter. Adresse: Liman Cad, Turkiz Marina Ici, Kemer

Hyggelig cafe

Ehl-iKeyf er et hyggeligt sted, hvor du kan ryge vandpibe, drikke tyrkisk te og spille backgammon. Her kommer mange lokale for at slappe af og møde deres venner over en kop te og vandpibe. Adresse: Saray Mah. Damlatas Cad 32, 07400 Alanya.

Tyrkisk is

Nede på torvet i gamle Side kan du købe is af sælgere klædt i tyrkiske folkedragte. De elsker at lave sjov, og du kan se shows, hvor de kaster isene op i luften. Isen er virkelig god med en blødere smag end den herhjemme. Vælg mellem smage som pistacie, jordbær, vanilje og chokolade.

Spis mere fisk

Fiskerestauranten Side Balik Eve er kendt over hele den sydlige region for sine gode fiskeretter. Her går tyrkerne selv hen for at nyde et godt måltid - og det er normalt den bedste måde at bedømme en restaurant på. Restauranten ligger på Kemer Boulevard i Migros og Anadolu Hospital i Side.

Skøn atmosfære i havnen

Havnen ligger i det centrale Alanya, og der er masser af restauranter at spise på. Her kan du også nyde solnedgangen over byen og bjergene.

Middag med udsigt

På Red Tower Restaurant, der ligger nær det historiske røde tårn, har du en fantastisk udsigt over Alanya. Her serveres lækkert kød, lækre fiskeretter og tyrkiske specialiteter. Det der gør restauranten unik er, at den har sit eget ølbryggeri. Her kan du se frem til at smage forskellige slags lokalproducerede øl. Adresse: Iskele Cad. 80 Alanya.

Alanyas ældste restaurant

Restaurant Mapheri, som åbnede tilbage i 1947, har mad til enhver smag - saftige kødretter, pasta, frisk fisk og skaldyr. Kyllingeretten i Tokyo Alanya er virkelig lækker og kan stærkt anbefales. Den vidunderlige udsigt over havnen og fæstningen er et ekstra plus. Gratis afhentning fra dit hotel. Adresse: Iskele Cad. No.20 Alanya.