Naturoplevelser i Tyrkiet

Tyrkiet er meget mere end hvide strande og strålende sol. Vi kan anbefale dig at opleve drypstenshulerne, dybe floddale, truede skildpadder og rindende vandfald i løbet af din ferie, da det kun er nogle af de smukke naturoplevelser, som Tyrkiet har at byde på!

Manavgat Green Canyon

I Green Canyon bjergkæden i Manavgat venter en magisk naturoplevelse. På vej op ad bjerget kan du beundre den smukke floddal med den 185 meter høje Oymapine-dæmning. Her er det let at blive forført af udsigterne, men du må ikke gå glip af et stop en af de hyggelige små restauranter, der grænser op ad vejen. Til Green Canyon kommer du kun med bil. Kør mod Manavgat og følg derefter skiltene til Selale og Oymapinar.

Dim Cave

Ca. ti km øst for Alanya ligger Dim Cave, som er landets næststørste drypstenhule. Her går du på gangbroer og trapper og er omgivet af fantasifulde klippeformationer. I bunden af grotten og 17 meter under indgangen er der en sø. Grotten er åben kl. 09.00-18.30, og entré koster 9,50 lira pr. person.

Dim Cave uden for Alanya

Damlata cave

Ved Kleopatra-stranden i Alanya ligger Damlatas Cave, hvilken blev opdaget, da havnen blev bygget i 1948. Der er 15.000 år gamle drypstensformationer, og grottens svalende luft byder på en dejlig afkøling, når det er varm udenfor. Temperaturen er konstant ca. 22 grader, og det siges at grottens fugtige luft har en gavnlig effekt, hvis du lider af astma. Grotten er åben kl. 10.00-19.00, og entré koster 4,50 lira pr. person.

Mount Tahtali

Mød en havskildpadde

Hvis du er i Belek mellem maj og september, så kan du være heldig nok til at se havskildpadden Caretta caretta. I løbet af denne periode besøger disse mægtige dyr Beleks strande for at lægge deres æg på samme sted, hvor de selv blev født en gang. En Caretta caretta kan vokse op til to meter lang og veje 150 kilo.

Svævebane op ad bjerget

På Mount Tahtali i Beydaglari Coast National Park er der en svævebane, der fører dig op til det 2.365 meter høje bjerg. Turen til toppen tager ca. et kvarter, og på vejen har du en fantastisk udsigt over bjerglandskabet. Langs toppen er der en dejlig restaurant, hvor du kan spise lidt mad, og der er også en bar og solstole. Området ligger 50 km fra Antalya i retning af Finike. Efter Çamyuva er der skiltet hele vejen til svævebanen. Den er åben kl. 09.30-18.00, og entré koster 206 lira for voksne og 137 lire for børn.

En hyggelig heldagsudflugt for hele familien

Den gamle karavanestation Alarahan Karavansaray ligger ca. 250 km fra Alanya. Det er et hyggeligt sted ved Alara-floden med køligt ferskvand fra Taurus-bjergene. I det 13. århundrede blev der bygget et hus, hvor købmænd og deres kamelkaravaner kunne overnatte gratis i tre dage. Staten var ansvarlig for udgifterne til fordel for landets handel. I dag er der et dejligt picnicområde og servering med solstole og et badeområde. Et dejligt udflugtsmål for dig med børn, da der også er en legeplads og dyr her. Du kan f.eks. ride på kamel og se heste, gæs og hunde. Hvis du fortsætter op på bjerget, kan du komme op til den mægtige Alara borg, der byder på en skøn udsigt over området.

Vandfaldet Kursunlu selalesien

Tag på udflugt til et vandfald

Kun 7 km fra Antalya centrum finder du vandfaldet Duden Selalesi. Her flyder floden roligt, før den pludselig gør et dramatisk fald på tyve meter. Herfra grotten kan du opleve vandfaldet fra en anden vinkel. Undgå at tage hertil på en søndag, da der normalt plejer at være mange besøgende her. Vandfaldet Kursunlu Selalesien ligger 20 km nord for Antalya og er en hyggelig og grøn oase. Her kan du slentre langs stierne omkring vandfaldet og nyde den smukke og frodige natur. I vandet er der skildpadder, fisk og ænder.

Hyggeligt parkliv

Karaaligolu Park er beliggende i Antalya og er en dejlig frodig oase. Herfra har du en fantastisk udsigt over klipperne og havet, og det er et smukt sted at tilbringe et afslappende øjeblik. Om søndagen er der masser af mennesker, der har picnic og hygger med familien.

Naturreservat med dramatiske udsigter

Ca. 40 km øst for Alanya ligger Sapadere Canyone, hvor floden flyder med de høje bjerge som en fond. Her er det dejligt at tage en tur langs vandet og nyde den smukke natur. Hvis det bliver for varmt, kan du tage en svalende dukkert i floden.

Bjergtagterrasser i Pamukkale

Pamukkale er et naturreservat uden for Denizli med fantastiske, bomuldshvide pools, terrasser og stalaktitter bygget af varmt kalciumcarboniseret vand, der har løbet ned af en skråning. Navnet Pamukkale, som betyder bomuldsfæstning, kommer fra kalkstenens bomuldslignende udseende. Området sluttede sig til UNESCO’s verdensarvsliste i 1988.

Taurusbjergene

Taurusbjergene er smukke steder, der udstråler naturlig skønhed. Her falder vandfald ud over bjergklipper og mellem dybe dale, som giver et smukt naturligt spil. Bjergkæden strækker sig fra Eğridirsøen i vest til Eufrat i øst med toppe stigende op til 3700 meter over havets overflade. Her er det meget populært at vandre eller f.eks. køre quads for at opleve Taurusbjergenes dramatiske terræn.

Bjergtagterrasser i Pamukkale