Kultur & underholdning

Hvis du vil andet end at ligge på stranden, så har Tyrkiet meget at byde på. Her kan du slappe af i et ægte tyrkisk bad, gå på festival eller besøge Antalyas operahus og nyde et godt show og meget mere

Jazzfestival

Hvis du er i Alanya i oktober, så må du ikke gå glip af den årlige jazzfestival. Festivalen afholdes ved det røde tårn og tilbyder gratis koncerter af internationale og tyrkiske jazzkunstnere.

Tag en tur i opera

I oktober 2010 åbnede Antalya Operahus, og siden da har de haft et intensivt program med mange forestillinger. I 2013 spillede de blandt andet Rigoletto og West Side Story. En anderledes, men meget fin ferieoplevelse! Billetpriserne varierer mellem 10 og 20 lira, og børneforestillinger koster 5 lira.

Slap af på spa

Sæt tempoet ned og find feriefreden. Langs kysten er der mange spafaciliteter, hvor krop og sjæl kan blive forkælet - vælg et klassisk tyrkisk bad eller lidt luksus med en dejlig massage.

Hamam i Tyrkiet

Tag på festival

Alanyas turist- og kunstfestival afholdes i slutningen af maj. Nede ved havnen kan du lytte til forskellige gratis koncerter, og der er også et marked med fokus på kunst og lokalt håndværk. Stemningen og atmosfæren i disse dage plejer at være i top og, nede i havnen er der altid fyldt med mennesker.

Museum i Side

Lige inden du kommer frem til den gamle byport, der fører ind til gamle Side, finder du Side museum på højre side. Det er oprindeligt et gammelt badehus fra oldtiden, der i dag er blevet omdannet til museum. Her får du et indblik i, hvordan badehuset så ud før i tiden, og du kan også se fine fund fra udgravningerne. Entré: 10 lira. Åbent: tirsdag-søndag kl 09.00 til 19.00. Museet: Tillægs åbningstider til 09.00 til 19.00, lukket mandage og entré: 10 lira.

Frisør i ferien

I det centrale Alanya finder du frisøren Cut by Cedal, som udover farvning og klipning også tilbyder manicure, pedicure og make-up. Det er en god idé at tage til frisør på din ferie, eftersom priserne er meget overkommelige. Adresse: Kadipasa Mah. Bostancipinari Cad, Zavlak Is Hani No. 3, 07400 Alanya.

Red Tower i Alanya

Kulturfestival

I slutningen af juli til starten af september arrangeres en kulturfestival i Side. Den gamle del af Side er dekoreret med lamper og stearinlys, og der arrangeres koncerter med klassisk musik ned ved Apollo-templet, hvilket er meget velbesøgt.

Tyrkisk bad

Start din ferie på den bedste måde ved at besøge et ægte tyrkisk bad. Huden skrubbes ren, du bliver badet fra top til tå for endelig at nyde en vidunderlig oliemassage.

Seværdigheder i miniformat

I Antalya har de bygget en miniby med over 80 af Tyrkiets mest berømte seværdigheder. Der er f.eks. Hagia Sofia-moskéen i Istanbul, Cappadocia og Artemis-templet i Ephesus i miniatureformat. Minibyen er åben kl. 08.00-19.00.