Istanbul

Byer at besøge i Tyrkiet

Med sin interessante historie og fantastiske natur har Tyrkiet flere interessante byer, der er et besøg værd. I Istanbuls storby kan du besøge en basar med over 4.000 butikker, oplev den hyggelige kystby Çirali eller slentre en tur gennem Kemers appelsinlunde.

Antalyas gamle del

Overfor havnen i Antalya finder du de hyggelige kvarterer i den gamle by, kaldet Kaleici. Her kan du gå langs de små gader, hvor charmerende barer og restauranter deler plads med butikker og udsigtspunkter. Slå dig ned i et tehus og nyd en kop samt den smukke udsigt over havnen og havet.

Fredelig kystby

En lille snoet vej tager dig ned til havet og den charmerende lille kystby Çirali. Her råder freden, og du er langt fra turistområderne. Byen har nogle få pensionater, enkle hytter og et par ægte restauranter. Der er også en lang stenstrand, hvor du kan slappe af helt uforstyrret. Hvis du vil se dig omkring, så ligger seværdighederne Olympos og Yanartas inden for gåafstand. Çirali ligger ca. 70 km fra Antalya, og her er det let at komme til i bil.

Antalya
Kemer

Kemer

Hvis du elsker en gåtur gennem velduftende appelsinlunde, frodige olivenplantager og fyrbeklædte bjerge, så er Kemer et sted, der er besøget værd. Det plejede at være en lille fiskerby, som i dag er en farverig ferieby, hvor luksusyachter, sejlbåde og velsmagende restauranter ligger i den moderne marina. Hvis du vil se mere end Kemer, så skal sejle med et skærgårdskrydstogtskib rundt i området. Så vil du blandt andet se den gamle by Phaselis og Mount Olympos med sin evige glød.

En tur til Istanbul

Istanbul er storbyen, hvor øst møder vest! Der er masser af ting at se og opleve, og flere verdenskendte seværdigheder. Den blå moske, med sin storslåede kuppel og dens seks minareter, er bestemt en af Istanbuls største dragepletter. Den grå farve udenfor er den totale modsætning til moskéens smukke interiør med sine blå fliser. I flere århundreder var Hagia Sofia verdens største kirke, som blev omdannet til moské i 1500-tallet. I dag er det et museum, hvor du kan se smukke mosaikker og fine vægmalerier. Den store basar rummer over 4.000 butikker, og her er med garanti shopping for enhver. Du kommer lettest til Istanbul med indenrigsfly. Fra Gazipasa og Antalya er der flere afgange om dagen.