Charmerende byer

Brug for en pause fra stranden? Tag på tur ind til nogle af Gran Canarias mange skønne byer! Lad dig inspirere af vores tips her.

Las Palmas Farverige facader i Las Palmas

Puerto de las Nieves & Agaete

Charmerende byer og små byer ligger langs vestkysten. I Puerto de las Nieves kan du spise på nogle af øens bedste fiskerestauranter, og går du lidt længere ind i dalen kommer du til Agaete, en 500 år gammel by, der er smukt omgivet af stejle skrænter og farverig vegetation. Perfekt til et fotostop!

Aldea de San Nicolás

Fortsætter du langs kystvejen til Aldea de San Nicolás, berømt for sin botaniske have, kan du nyde en betagende udsigt over stejle klipper og klippelandskaber. Når man kigger ud af bilvinduet, forstår man, hvorfor mange westernfilm faktisk blev optaget lige her på Gran Canaria. Endnu længere mod nord, ved foden af ​​en vulkan, ligger byen Gáldar. Her kan du se hulemalerier fra Guanche-tiden og lære mere om oldtiden.

Las Palmas

Las Palmas er øens hovedstad og faktisk også Spaniens niende største by. Her venter en kombination af dejligt strandliv og ægte storbypuls med trendy tapasbarer, butikker og grønne parker. Det er ikke for ingenting, at byen er blevet kaldt Spaniens svar på Rio de Janeiro!

Fataga Pittoreske Fataga i de tusinde palmers dal

Telde

Telde er øens næststørste by. Byen er bygget i ægte spansk kolonistil. Inden spanierne erobrede øen, var den urbefolkningen guanchernes hovedstad. Den største seværdighed er kirken San Juan de Bautista, som blev bygget af spanierne lige efter erobringen, og dermed er den en af øens ældste kirker.

Cruz de Tejeda

I hjertet af Gran Canaria, hele 1.560 meter over havets overflade, hersker Cruz de Tejeda blandt fyrreklædte bjergtoppe og grønne dale. Cruz betyder kors på spansk og her er også stenkorset som siges at være øens geografiske centrum. Udsigten er fantastisk - på en klar dag kan du endda få et glimt af naboøen Tenerife og Teides sneklædte top. Folk går her frem for alt for at vandre. Der er masser af vandrestier, både kortere og længere, og for dem, der vil have lidt mere udfordring. Nogle vandrestier er nye, men de fleste er såkaldte caminos reales (kongelige stier), der engang var trådt af Guancherne - øens oprindelige befolkning.

Fataga

Fataga er en billedskøn bjergby, der er beliggende på en klippe i El Valle de las Mil Palmeras (de tusinde palmers dal). Her er gaderne små, husene velbevarede og omgivelserne skønne. Her er også små butikker, der sælger fint håndværk som fx keramik. I Fataga er der også hyggelige restauranter og cafeer. 

Arucas Arucas - kendt for sin katedral og sin rom

Artenara

Nogle af beboerne i Artenara bor stadig i huler, eller huse der støder direkte op til hulerne. Det er dog ikke så primitivt, som man skulle tro, da det ligner meget det, som mange andre bor i. Her er også en fin lille kirkegrotte og en restaurant, der har en fantastisk udsigt. Artenara ligger lige ved øens næsthøjeste bjergtop, Roque Nublo, og her kan du kun komme op med bil.

Arucas

Arucas, nord for Las Palmas, øens tredje største by, er berømt for sin katedral, som er en kopi af Barcelonas berømte katedral. Arucas er også kendt for sin rom, Arehucas, samt sine mange bananplantager.

Teror

Teror er Gran Canarias religiøse centrum. Her kan du se øens skytshelgen Pinjemadonnaen i kirken fra 1700-tallet. Ifølge legenden viste madonnaen sig for første gang den 8. september 1481 mellem grenene af et pinjetræ. Hun skulle have udført mirakler og bliver stadig tilbedt.

Galdár Galdár - byen, hvor de indfødte høvdinge boede

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán eller Lille Venedig, som den også kaldes, er perfekt til en romantisk aften eller en spændende udflugt. Det er en lille og gammel fiskerby, der har en lokal charme og har undgået at blive et typisk turistområde, da den stadig har sin særlige og rustikke charme. Her er de små gader og stræder hyggelige, og du kan tage et forfriskende dyp i havet fra den lille strand. Er du vild med fisk, er dette det rette sted - havnen er fuld af fiskerestauranter, der dagligt forvandler nyfanget fisk til kulinariske mesterværker. Vi anbefaler især, at du besøger Restaurante Patio Canario. 

Galdár

Byen Galdár ved foden af vulkanen Montaña de Galdár på øens nordvestlige side minder meget om guanchernes tid på øen. Her boede urbefolkningens høvding, hvilket kan ses i det interessante museum, der også viser guanchernes kultur. 


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Gran Canaria, find og book en rejse til Gran Canaria eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Gran Canaria

Hvad kan man lave på Gran Canaria? Hvilke strande er de bedste? Hvilke restauranter skal jeg besøge? Her har vi samlet vores bedste rejsetips til din rejse til Gran Canaria!

Se alle vores rejsetips til Gran Canaria

Gran Canaria

  • Dejlige strande
  • Hoteller for enhver smag
  • Mægtige naturoplevelser
Læs mere om Gran Canaria

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her