Cypriotisk Halloumi

Cypriotisk mad

At Cypern har en spændende kulturblanding, ser du bl.a. i den cypriotiske mad, hvor måltider ofte består af mange småretter, meze, som består af alt fra pitabrød og hummus til sardiner, blæksprutter, grillet halloumi og musaka. Her er nogle af de mest almindelige retter. Hvilken bliver mon din favorit?

- Halloumi – en fast ost lavet på gedemælk, serveres grillet

- Taramosalata – dip lavet på fiskerogn

- Dolmades – vinblade fyldt med kødfars og ris

- Keftedes – lidt større krydrede kødboller

- Loukanika – krydrede pølser

- Moussaka – kødfars, kartofler, aubergine og bechamelsauce.

- Souvlaki – lam, svinekød eller kylling på spyd

- Stifado – en krydret gryderet med bøf og løg

- Jemista – ovnbagt paprika eller tomat, fyldt med kødfars

- Baklava – bagværk lavet af butterdej med nødder og sirup

- Daktyla – små mandelkager

- Flaounes – cypriotisk påskekage med ost, rosiner og krydderier

- Glyko – konserveret frugt i sirup

Souvlaki