Vores strategiske partner SAS

Apollo har en strategisk vigtig samarbejdspartner i flyselskabet SAS. For os hos Apollo er det meget vigtigt, at vores samarbejdspartnere har fokus på bæredygtighed, og her kan du læse om noget af det arbejde, SAS gør.

SAS arbejder både småt og stort for at reducere sit klimaaftryk. Der er stillet ambitiøse mål for blandt andet at reducere støj, øge brugen af ​​biobrændstoffer og mindske klimapåvirkende kuldioxidudledning. 

 • Nye fly
  Nye fly har vist sig at være meget effektive, og har et reduceret brændstofforbrug på op til 15-18 % i forhold til tidligere modeller.
 • Gør produkter og tjenester mere bæredygtige
  SAS' mål er at have 100% bæredygtige materialer i sine kundetilbud inden for en 10-årig periode. Gennem fx det nye madkoncept om bord "New Nordic by SAS"-kubens smarte og bæredygtige design håber man at kunne spare over 50 tons plastik hvert år.
 • Mere effektiv brug af SAS fly
  I den daglige drift, dvs. at sikre, at alle medarbejdere inden for SAS' flyvirksomhed har de nødvendige forudsætninger og viden til at være brændstofeffektive.
 • Kontinuerlig opfølgning og modificering af aerodynamik og effektivitet af SAS fly
  Et eksempel på forbedret aerodynamik er vortex-dæmpere (sharklets/winglets). Et andet eksempel på bedre teknologi er de opgraderinger, der er sket under løbende teknisk vedligeholdelse af store dele af flyflåden. I praksis betyder det, at motorerne opgraderes til en senere og mere brændstoføkonomisk udgave end den, der oprindeligt blev leveret.
 • Vaskede fly
  Et rent og blankt fly har lavere luftmodstand og bruger da mindre brændstof. SAS tørvasker sine fly og med et rengøringsmiddel, der er nedbrydeligt til 96%. Som følge heraf er vandforbruget reduceret fra 13.000 liter vand til blot 60 liter til vask af et helt fly.
 • Vægt – SAS har installeret ny interiør i alle nye fly
  Interiøret karakteriseres af en mere moderne følelse, med bedre materialer og lavere vægt, fx letvægtssæder. Den lavere vægt gør det muligt at reducere brændstofforbruget.
 • Kompenserer for kuldioxidudslip
  CO2-kompensation er et af initiativerne inden for SAS' miljø- og bæredygtighedsarbejde og foregår efter, at de har gjort, hvad de kan, med nuværende teknologi, for at reducere deres klimabelastning.
 • Projekt om udvikling af elfly
  Sammen med flyproducenten Airbus deltager SAS i et projekt med det mål at skabe betingelser for el- og hybridteknologi.
 • Biobrændstof
  SAS deltager i flere forskellige samarbejder for at bidrage til produktion og øget brug af biobrændstof til sine flyvninger.
 • Tilkøb biobrændstof
  SAS har gjort det muligt at tilkøbe biobrændstof og dermed bidrage til at mindske klimabelastningen sammenlignet med fossile brændstoffer.

Læs mere på sas.dk