Dagsprogram for krydstogt med Kompas, Split – Dubrovnik – Split 
 

Dag 1. Split

Skærgårdskrydstogtet starter og slutter i Split, en af ​​Kroatiens smukkeste havnebyer. Kommer du tidligt på dagen før kl. 13.00, er det muligt at aflevere din bagage om bord på båden, så du nemt kan udforske Split. Hvorfor ikke slentre langs havnepromenaden Rivan eller besøge Diocletians palads i det centrale Split. Kl. 19.00 er der velkomstmøde om bord på båden og kl. 19.30 serveres der velkomstmiddag. Ankommer du til Split efter klokken 19.30, venter et koldt måltid.

Dag 2. Split – Bol (Brač) - Jelsa (Hvar)

På den første dag sætter kaptajnen kursen mod den populære badeby Bol på øen Brač. Når du først er der, har du tid til at vandre rundt i smalle gyder på egen hånd, køle af med en dukkert i det krystalklare vand eller nyde en kop kaffe nede ved havnen. I nærheden af ​​Bol ligger stranden Zlatni Rat, som er en af ​​Kroatiens bedste strande. Derefter serveres frokost om bord, mens krydstogtet fortsætter til naboøen Hvar.

Hvar, som normalt kaldes lavendeløen, er en af ​​den kroatiske øgruppes største øer, og her lægger båden til i den smukke by Jelsa. I Jelsa kan du beundre smukke middelalderbygninger og nyde den charmerende atmosfære. Når aftenen kommer, har du masser af rigtig gode restauranter at vælge imellem. Mange af de charmerende restauranter er familieejede.

Dag 3. Jelsa (Hvar)  – Korčula

Vi letter anker og sætter kurs mod Korčula, og på vejen passerer vi pragtfulde strande, hvor der er tid til skønne badestop. Der serveres også frokost om bord denne dag. Vel fremme i Korčula by, mødes vi med en engelsktalende guide, der viser den brostensbelagte by. Korčula er blandt andet kendt som fødestedet for Marco Polo, og midt i byen står Markus-katedralen, som er bygget af kalksten og har mange flotte udsmykninger. Byrundturen afsluttes med en vinsmagning på en af ​​de lokale barer. Resten af ​​aftenen er på egen hånd, hvor du du kan nyde aftensmaden på en hyggelig restaurant.

Dag 4. Korčula – Dubrovnik

Tidligt om morgenen sejler båden mod smukke Dubrovnik på det kroatiske fastland. På vejen hertil kan du glæde dig til frokost om bord og et badestop. I Dubrovnik er det tid til en guidet tur med vores engelsktalende guide, som vil tage dig til de bedste steder og seværdigheder i Dubrovnik. Når den guidede tur er færdig, vil du have masser af tid til at udforske Dubrovnik på egen hånd. Besøg bymuren, tag svævebanen til toppen af ​​Mount Srđ eller se efter steder, der er vist i tv-serien Game of Thrones. Bussen vender tilbage til havnen i løbet af aftenen, men det er muligt at blive i byen til middag, og tage en taxa tilbage til Gruz-havnen på egen hånd.

Dag 5. Dubrovnik – Mljet nationalpark

Efter den hyggelige middelalderby Dubrovnik er det tid til noget smuk natur i Mljet National Park, som ligger på øen af ​​samme navn. Når du ankommer til Mljet, kan du gå rundt om søerne med Cruise-manageren. Alternativt kan du leje en cykel eller en kajak og opleve nationalparken på egen hånd. Besøg den mindre ø St. Maria og Benediktinerklosteret fra det 13. århundrede. Om aftenen inviterer kaptajnen til middag om bord på båden.


Dag 6. Mljet nationalpark– Hvar by (Hvar)

På vej til Hvar vil der være et badestop, og vi ankommer til Hvar by efter frokost. Byen er populær blandt jetsettere, der nyder solen om dagen og er overfyldt på barer om aftenen. Her møder en engelsktalende lokalguide os og tager os med på en rundvisning. I byen kan du beundre smukke middelalderbygninger og nyde den charmerende atmosfære, der minder om Sydfrankrig. Det er et perfekt miljø til at nyde de kroatiske delikatesser, som byens mange restauranter byder på. Om aftenen kan man sætte sig til bords med en broderet dug i en af ​​gyderne og bestille en "gregada" - en typisk ret fra Hvar, der består af fisk tilberedt med kartofler. Afslut med en drink eller et glas vin på en af ​​barerne i havnen.

Dag 7. Hvar by (Hvar) – Split

Efter en nat i Hvar by er det tid til turens sidste tur, tilbage til Split, mens frokosten serveres om bord. Turens sidste dag og havn er Split. Byen er Kroatiens tredjestørste og er over 1700 år gammel. Siden 1979 har Split været på UNESCOs verdensarvsliste. Lige i centrum ligger Diocletians Palads og havnepromenaden Rivane med alle dens udendørscaféer. Her møder en engelsktalende lokalguide os og tager os med på en rundtur i byen og til nogle af Splits historiske seværdigheder. Split har et bredt udvalg af restauranter, så det er bare at vælge og vrage denne sidste aften i Kroatien. Båden ligger i havnen i Split natten over.

Dag 8. Hjemrejse fra Split til Danmark

Efter morgenmaden er det tid til at forlade båden og gå i land en sidste gang. Har du valgt at kombinere skærgårdskrydstogtet med en sol- og badeferie, fortsætter ferien på det valgte hotel. Båden sejler kl. 09.00 og du har ikke adgang til kahytten derefter. Ved senere hjemrejse efter krydstogtet, kan bagagen efterlades i bagageopbevaringen overfor båden ved havnen, indtil det er tid til at tage til lufthavnen.


Bemærk at kaptajnen kan ændre i dagsprogram og rute pga. uforudsete hændelser, dårligt vejr og lokale vilkår i havnen for sikkerheden om bord. På grund af begrænset kapacitet i havnene i højsæsonen (juni-september) kan båden lægge til ved en kaj i en anden havn eller på en anden ø natten over. Du vil altid skulle gå via andre både for at komme i land.