Der er selvfølgelig mange fordomme omkring begrebet "krydstogt" og selvom udbuddet er bredt og krydstogter kommer med forskellige oplæg og typer, så er de der - myterne. Er du en af ​​dem, der stadig synes, at krydstogter er upersonlige, dyre og kedelige? Det er tid til at smide fordommene over bord! Her gennemgår vi syv myter om skærgårdskrydstogter!

Hyggelig byvandring med personalet fra båden. Hyggelig byvandring med personalet fra båden.

1. Det er overfyldt og indelukket

Tværtimod! Kahytterne er rummelige, lyse og komfortable. Her bliver du vugget i søvn af bølgerne og vågner op til et glitrende hav. Det er en følelse af frihed i sig selv at være så tæt på havet.

Bådene tager omkring 40 passagerer og har flere dæk og zoner, så på båden kan du nemt finde dit eget yndlingssted. Soldækket indbyder til afslappende timer i solstolen eller i spabadet, mens landskabet veksler mellem fyrreskove, strande og små byer. Det er næsten umuligt at kede sig! Tag bogen med og sæt dig på akten, når soldækket bliver for populært, eller leg med vinden på fordækket som i en scene fra Titanic.


2. De virker upersonlige

Slet ikke! De fleste fartøjer ejes og drives af lokale familier. Ombord på skærgårdskrydstogtet kan du møde en stolt far med kaptajnshat, der beskæftiger sine voksne børn som sømænd og tjenere. Det giver dig mulighed for at komme tættere på de lokale, der gerne deler tips til både restauranter og attraktioner. Hvis besætningen har tid til overs, er det ikke ualmindeligt, at de tager dig med på en byvandring eller vinsmagning.

Tid til et badestop i det smukke Adriaterhav!

3. Det er kedeligt

Kedeligt? På en uge kan du opleve hverdagen på Hvar og Brač, gå i Mamma Mia-filmens fodspor på den smukke ø Vis og opdage den uberørte natur i Mljet National Park. Du kan besøge den gamle bydel i Dubrovnik – der minder om scenerne fra en ridderfilm, smage på lokale vine på den hyggelige havnepromenade i Split og svømme i Adriaterhavets skjulte bugter.

Livet ombord på et skærgårdskrydstogt er ikke ensformigt. Etaperne er korte, og udsigten er helt fantastisk, mens du glider forbi de berømte strande, mystiske grotter og middelalderbyer – med vind i håret og en dejlig forfriskning. Der er også flere dejlige badestop undervejs, hvor du kan flyde rundt i en badering, dykke eller bare slappe af.

En af strandene fra Mamma Mia-filmen på den smukke ø Vis.

4. For lidt tid på de steder, man besøger

Nej nej! I modsætning til store krydstogtskibe lægger skærgårdskrydstogterne til kaj tidligt hver eftermiddag og ligger i havn hele natten. Du har således god tid til at gå på opdagelse i byerne, få en guidet tur, tage på vinsmagning og shoppe, inden du klæder dig på til aften og går videre til middag og natteliv. Her har du god tid til at nyde hvert sekund, hver dag og hver solnedgang.

5. Lange køer og mange mennesker

Slet ikke! Man kan næsten hoppe i land fra båden. Der er ingen køer, sikkerhedstjek eller unødigt stress. Du skal bare huske, hvilken båd der er din. I nogle tilfælde kan båden ligge ”udenpå” andre både, og man åbner en passage fra den yderste båd og ind til land. Du kan gå til og fra båden, som du har lyst.

Skærgårdskrydstogter er komfortable, og du undgår følelsen af ​​at gå i store flokke. Tværtimod bliver du en del af bybilledet, hvor du sidder og hygger i havnen og kigger ud over folkemængderne på land. Din hotelbalkon har en førsteklasses beliggenhed med havudsigt og solnedgange – i nye omgivelser hver aften.

Skærgårdskrydstogter passer til enhver smag!

6. Kun pensionister er om bord

Fejl igen. Der er mere end bare pensionister, der kan nyde de vidunderlige yachter i den kroatiske øgruppe. Du kan forvente at dele dæk med familier, kærestepar, unge og gamle. Selv turister fra den anden side af kloden har fået øjnene op for skærgårdskrydstogter. Før du ved af det, spiser du morgenmad med en canadisk backpacker, drikker kaffe med en japansk pensionist og spiller kort med en kroatisk teenager.

7. Det er alt for dyrt

Mange forbinder skærgårdskrydstogter som en bekostelig ferieform. Men når man opsummerer det hele og ser, hvad der er inkluderet i prisen, får piben nok en anden lyd. Fordelen er, at der er meget inkluderet, og det meste allerede er betalt inden afrejse, hvilket gør det nemt at tjekke feriebudgettet under rejsen. Prisen pr. person er mellem DKK 7.000 og 15.000 og det inkluderer flybilletter, kahyt på et flydende hotel i en uge, turistafgifter, havneafgifter, morgenmad, frokost, velkomstmiddag, wifi ombord og guidede ture på flere stop. Ydermere får du servicen af at blive transporteret mellem attraktioner, byer og seværdigheder uden at skulle organisere det på egen hånd. Du kan komme til utilgængelige steder, som du selv eller store både ikke kan komme til, og du kommer til at opleve glemte perler, som du ikke engang vidste eksisterede.

På et skærgårdskrydstogt kan du slappe af i solens varme, mens omgivelserne hele tiden veksler mellem smukke, naturskønne billeder. Det er der ikke mange ferieformer, der kan tilbyde!

Nyd morgensolen til en ny og spændende udsigt hver dag!
Gåtur i Milna - en stille by på den populære ø Brač.
Her kan du nyde solnedgangen på dækket hver aften!