bydele_i_amsterdam

Bydele i Amsterdam

Det centrale Amsterdam består af store og små kvarterer og bydele. Visse ligger midt i bykernen, mens andre lokker med specielle kvaliteter et stykke udenfor. Find din favorit-bydel nedenfor!

De Pijp

Et lille stykke fra det centrale Amsterdam ligger De Pijp. De Pijp er et meget bohemisk beboelsesområde med markedet Albert Cuyp, der er den mest kendte seværdighed. Her kommer lokalbefolkningen, og det kan man også se på maden – her venter ægte, hollandsk mad! De Pijp er en konstant blomstrende bydel med masser af nye, hippe restauranter og barer. Det er i De Pijp-bydelen, hvor Heineken Experience ligger.

Museikvarteret

Et af Amsterdams mest eksklusive områder er Museikvarteret. Som navnet afslører, er Museikvarteret spækket med museer, men det er også hjem for Amsterdams største park Vondelpark. Her skal du bo, hvis du vil være nær seværdigheder som Rijksmuseet, og hellere vil bo i romantiske, statslige huse end nær kanalerne.

Amsterdam-Oost og Amsterdam-Noord

Amsterdam-Oost og Amsterdam-Noord er to upcoming bydele, der ikke ligger midt i centrum. Amsterdam-Noord, nord for vandet, er det seneste hippe område med ateljéer, heftige barer og gallerier. Amsterdam-Oost er et multikulturelt område, og har længe været et cool området for den, som vi opleve væk fra de klassiske turistattraktioner. Her findes masser af tagbarer, gademarkeder og mad fra hele verden.

Amsterdam Centrum / Den gamle by

En stor del af det, du mødet indenfor det såkaldte kanalbælte er det gamle Amsterdam, eller oud centrum som det heddet på hollandsk. Det er en stir bydel med historiske huse fra 1600-tallet, gamle slotte og smukke torve. Dem gamle by er opdelt i vest (Nieuwe Zijde) og øst (Oude Zijde).

Kanalringen

En del af Amsterdams gamle by er en mindre bydel – Kanalringen, eller Grachtengordel som den kaldes lokalt. Kanalringen blev konstrueret i 1600-tallet og er med på UNESCOs verdensarvsliste. Singel-, Prinsengracht, Keizersgracht- og Herengrachtkanalerne er de mest kendte kanaler i byen.

Jordaan

Jordaan har længe været Amsterdams mest hippe området. Jordaan er de gamle judiske kvarterer og hjem for seværdigheder som Anne Franks Hus. Her findes caféer, såkaldte bruin cafés, på hvert gadehjørne. Gå en tur i de små stræder blandt charmerende bygninger, fine kanaler fyldt med husbåde, kunstgallerier i massevis og moderne butikker. Her ligger også de ni gader, et velkendt kvarter der helt sikkert skal opleves.

bydele_i_amsterdam