seværdigheder_i_amsterdam

Seværdigheder i Amsterdam

Uanset om du kan lide smukke skulpturer og statuer eller foretrækker smukke kvarterer og området, lokker Amsterdam mod masser af seværdigheder. 

De ni gader

De Negen Straatjes (de ni gader) er et unikt og skønt kvarter i Amsterdam. Som navnet antyder, handler det om ni gader, alle nær kanalerne. Området strækker sig mellem Raadhuisstraat og Leidsegracht, og er et mekka for anderledes shopping og mad. Den bedste måde at opleve området på, er ganske enkelt at gå op og ned ad de ni gader.

Husene ved de ni gader i Amsterdam er fra det tidlige 1700-tal. De ni gader består af Reestraat, Hart Street, Gasthuismolensteeg, Berenstraat, Wolvenstraat Old Spiegelstraat, Runstraat, Huidenstraat og bred Heisteeg. På disse gader venter hyggelige caféer, barer, gallerier og små butikker, ofte på et specielt tema. Her finder du f.eks. Tandenwinkel, en butik som kun sælger tandplejeprodukter. Nærmeste station med sporvognen er Spui.

amsterdam_vondelpark

Vondelpark – den største park i Amsterdam

Vondelpark er ikke kun navnet på den største bypark i Amsterdam, men også navnet på den mest kendte park i hele Holland. Ca. 10 mio. mennesker besøger parken hvert år. Her kan du nyde en picnic, lytte til livemusik, cykle eller slappe af i græsset. I parken ligger et par caféer, hvis du vil købe noget at spise.

Det kongelige slot

Midt i Amsterdam på det kendte Daamtorget ligger Amsterdams kongelige slot. Slottet blev oprindeligt bygget som et byhus i midten af 1600-tallet. Siden 1800-tallet har det officielt været et kongeligt slot. I dag anvendes slottet af kongefamilien til statsbesøg og andre arbejdsrelaterede opgaver. Resten af tiden er slottet åben for offentligheden. Se åbningstider til Det Kongelige Slot i Amsterdam her.

Anne Franks Hus

Anne Franks Hus er en af Amsterdams mest kendte seværdigheder. Under 2. Verdenskrig boede Anne Frank og hendes familie i huset på Prinsengracht 263 i Amsterdam. Hendes dagbøger fra de to år, familien boede her, er blevet historiske og giver et billede af, hvordan jøder blev forfulgt under den første halvdel af 1900-tallet. I dag er huset et museum, som flere tusinde menneske besøger hvert år. Billetter købes på forhånd på museets hjemmeside, her finder du også åbningstiderne

Museer i Amsterdam

Amsterdam vrimler af museer, især kunstmuseer. Her kan du læse vores tips til museer i Amsterdam.