Sitias bedste strande

- læs vores strandtips her

Strande i Sitia

Elsker du sol og bad, så er der meget at vælge mellem i Sitia. Nyd dagene på Sitias egen strand eller tag lidt uden for byen og besøg den palmekantede strand Vai, paradisstranden Voulisma eller det naturlige spaområde Erimoupolis. Læs om strandene her!

Sitias egen strand

Uanset hvor du er i Sitia, er en dukkert i havet altid tæt på. Lige ved byens centrum strækker den to kilometer lange sandstrand sig, en strand der ogå har modtaget EU's Blå Flag for dets rene vand. På stranden er der liggestole, parasoller og brusere, og de fleste af strandbarerne serverer direkte ved solsengen.

Palmekantede Vai

Ca. 20 minutters kørsel fra Sitia finder du den naturskønne Vai strand. Stranden er den eneste af sin art i Europa, da den er kantet af en naturlig palmeskov. Og så bliver den passet godt på at nonnerne fra det lokale kloster!

Den sunkne by

Stranden Erimoupolis er beliggende i det arkæologiske område Itanos kaldet "den sunkne by". Her er tre smukke strande, der er gratis for turister. Hvis du snorkler i området, skal du helt sikkert kigge efter de sunkne ruiner fra Itanos storhedstid.

Naturlig spa

På Xerokampos, "det naturlige spa-område", kan du tilbringe en hel dag. Området består af fem forskellige strande på samme sted, hvor der findes det fineste vand på det østlige Kreta. Her er strande for alle; sandstrande, strande med ler - perfekt til lerbad og strande med Argilo-sten, der fungerer som naturlig peeling for huden.

En dag i paradis

Paradisstranden Voulisma ligger cirka en times kørsel fra Sitia. Stranden er kendt for sit krystalklare, blå vand. For at sikre en god plads på stranden, så skal du komme i god tid, inden turiststrømmen ankommer.

Hyggelige Makrigialos

Ca. 50 minutters kørsel væk på sydkysten finder du en lang, børnevenlig strand. Her er flere strandbarer, hvor du kan leje liggestole og nyde det klare vand. Benyt lejligheden til at tilbringe et par timer i den hyggelige landsby Makrigialos, hvor du kan slentre langs den lille havn eller sætte dig ned ved en af ​​tavernerne midt på stranden.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her