Skønne naturoplevelser i Sitia

Omkring Sitia venter naturskønne omgivelser med smukke grønne udsigter og dejlige vandrestier. Her er nogle af vores bedste tips til skønne naturoplevelser, som du ikke må gå glip af under din ferie i Sitia!

Richtis-kløften på Kreta Richtis-kløften

Kløften Richtis Gorge

En stor naturoplevelse er at vandre i Richtis-kløften. Vandrestien starter mellem Sitia og Agios Nikolaos, og under vandreturen går du gennem en skov af hundrede år gamle platantræer. Du kommer også til at nyde alt fra smukke udsigter til fine vandfald og frodige grønne områder. Vandringen er ca. 3 kilometer lang og afhængig af hvor fascineret du er af de smukke omgivelser, tager vandringen ca. 2,5-3 timer at gennemføre. Husk behagelige vandresko, pak vandflasken og glem ikke solcremen!

Kløften Zakros Gorge

Hvis du ikke kan få nok af at vandre, anbefaler vi at nyde endnu mere af det naturskønne Kreta under en vandretur i Zakros-kløften, også kendt som "the Gorge of the Dead". Du kan finde udgangspunktet for vandrestien ca. 40 kilometer fra Sitia, mere præcist i byen Ano Zakros. For enden af ​​kløften er der også mulighed for at klatre langs bjergvæggene med forskellige sværhedsgrader.

Lassithi-plateauet, Kreta Lassithi-plateauet, Kreta

Lassithi-plateauet

Hvis du kan lide bjerge, bør du besøge Lassithi-plateauet og opleve det traditionelle Kreta i 1200 meters højde! Plateauet er en stor dalsænkning i Dikti-bjergene med ideelle betingelser for dyrkning, da kildesmeltevandet fra de omkringliggende bjerge samles her. Oplev honningproduktioner og bananplantager, og nyd udsigten fra de fantastiske udsigtspunkter.

Sitia Geopark

Hele det østlige Kretas kyst er inkluderet i Sita Geopark. Området består for det meste af bjerge, men er så unikt med sine fantastiske kløfter, huler og sjældne klippetyper. I Geoparken kan du også vandre og udforske kløfterne Zakros Gorge og Richtis Gorge, som begge byder på magiske naturoplevelser.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her