Seværdigheder i Rethymnon

I Rethymnon er der en masse gammel historie at opdage. Tag en pause fra stranden og besøg steder som Fortezza, Goura-porten og Arkadi-klosteret, bygget i år 500. Her kan du læse vores rejsetips til nogle af Rethymnons mest interessante seværdigheder.

Fortezza

Den imponerende fæstning Fortezza er selvfølgelig et must at besøge. Det arkæologiske museum ligger mod Fortezzas hovedindgang i det gamle tyrkiske fængsel. Samlingerne omfatter fund fra stenalderen, minoisk tid og romertiden. Åben alle dage undtagen mandag.
Adresse: Vernardou Street 30.

Goura-porten

Goura-porten kaldes også den store port og er en af de få rester tilbage fra Rethymnons oprindelige fæstning. Portens buer er næsten tre meter høje og blev oprindeligt dekoreret med Markus-løven, som var et symbol på Venedig.

Arkadi-klostret

Omkring 25 km fra Rethymnon ved foden af Psiloritis-bjerget ligger det berømte Arkadi-kloster fra omkring 500 år. Det er bygget som et fort og er bedst kendt for, at de spillede en stor rolle i krigen mod Tyrkiet i 1866. Klosteret er åbent hver dag om sommeren, og du kan nemt komme dertil med den røde hop-on-hop off-bus fra Rethymnon.

Rimondi-brønden

Midt i byen Platia Petrichaki finder du Rimondi-brønden. Fontænen blev bygget for at give byen drikkevand, men i dag er det den smukkeste funktion i bybilledet. Den er dekoreret med løvehoveder, der sprøjter vand ned i et bassin.

Antik samlingsplads

Loggian er en venetiansk bygning fra det 17. århundrede, der hovedsagelig blev brugt som et samlingssted for adelsmænd, der fik nyhederne sendt hertil. I dag er stedet renoveret og har en butik, hvor du kan købe kunst.