Restaurant i Chania på Kreta

Gode restauranter på Kreta – vores bedste tips

Der er et stort udvalg af gode restauranter på Kreta. Vi hjælper dig med at finde den rigtige ved at guide dig igennem nogle af vores favoritter - fra hyggelige taverner til lækker sushi og gode isbarer. Gør din ferie endnu bedre med god mad på restauranter, der har det lille ekstra. Det kan være en smuk udsigt, en god atmosfære og lækre lokale specialiteter.

Restaurant Elounda på Kreta

Skønne restauranter i Agios Nikolaos

Midt i centrale Agios Nikolaos finder du La Strada, som er en skøn restaurant med mad til gode priser. Maden er lækker og er inspireret af både det italienske og græske køkken. Adresse: Plastira Str. (gå op af trappen fra søen.)

Ved den billedskønne sø i Agios Nikolaos ligger den nyåbnede restaurant, Gold. Her tager man hen for at få en afslappet, rolig aften med god mad og drikke. I den hyggelige lounge-bar kan man lytte til tonerne fra klaverspil. Adresse: 3 Sfakianaki Str. Ved søen ligger også restauranten Du Lac. Her bydes gæsterne på lokal mad og en skøn stemning, og udsigten ud over søen er prikket over i'et.

Restauranter med havneudsigt i Elounda

Ved torvet i Elounda finder du Kalypso, som er en restaurant og pianobar. Her kan du nyde en herlig middag samt en fantastisk udsigt ud over havneområdet. Lige ved havnen hilser Maria dig velkommen på restauranten Olio. På menuen står den på græske specialiteter, og der bages brød, samt byens bedste pizza, i den store stenovn.

Autentisk og hjemmelavet i Hersonissos

Hvis du vil spise middag i billedskønne omgivelser, kan vi anbefale Sofas i det gamle Hersonissos. Lige ved pladsen, omgivet af brostensbelagte gader og hvidmalede huse, ligger den hyggelige restaurant, hvor du bydes på lækre, lokale specialiteter.

På den dejlige familierestaurant, No Name, kan du nyde autentisk, hjemmelavet mad. Hvis du vil lave lige så god mad derhjemme, så kan du også tage et madlavningskursus her og blive instrueret i køkkenet af mesterkokken (moderen). Adresse: Eleftherious Venizelou, Hersonissos.

Taverne på Kreta

Gode restauranter i Platanias

Olive Tree er en hyggelig restaurant, der byder på en speciel atmosfære, god mad og venligt personale. Restauranten ligger ved havet, og du kan spise morgenmad og aftensmad her. Hvis du kan lide sushi, anbefaler vi restauranten Mirai Sushi. Udover god sushi serverer de også lækre cocktails. Hyggelige Arokaria ligger midt i Platanias. Her bliver du mødt af venligt personale, som serverer god mad fra en varieret menu. Du er garanteret en skøn aften med lækker mad. På West Crete Tavern kan du prøve autentisk kretensisk mad. Gå ikke glip af at deres dakos, som serveres med den kretensiske ost mizithra. Alle fire restauranter er placeret på Platanias Main Road.

Græsk salat på Kreta

Spis godt i Chania

I Chanias smukke havn finder du restauranterne Zepos og Litos. Zepos er havnens ældste fiskerestaurant, som nu også byder på en varieret menu i stil med Lithos. Nyd græske lækkerier med solnedgangen i baggrunden! Adresse: Akti Kountourioti, den gamle havn, Chania.

Er du glad for is, skal du gå til Dimitriou Street i Chania og besøge de hyggelige isbarer. Er du heldig, kan du finde de lidt usædvanlige smage som mint og whisky! Kig ind og se, hvordan isen laves og dekoreres. 

Flere restauranttips på det vestlige Kreta

En taverne som virkeligt er et besøg værd til eller fra Elafonissi, er Taverna Platania. Restauranten ligger i smukke og grønne omgivelser med kastanjetræer rundt om. Hvis du er på Kreta om sommeren, så prøv køkkenspecialiteten, friskbrændte kastanjer. Tavernen ligger på en af ​​Kretas ældste plateauer, hvor du kan nyde en smuk udsigt fra. Adresse: Vlatos, Kissamos.

Taverna Dimitris & Sakis er en enkel og populær taverne, som er beliggende nær hovedvejen til Agii Apostoli. Her laves lækker mad med stor kærlighed. Prøv nogle af deres specialiteter som fx Pita tou Papou - en krydret kødgryde på pitabrød toppet med lidt yoghurt. Her er også en legeplads til rådighed til de mindre gæster. Adresse: Mainroad Agii Apostoli/Kato Daratso.

I Agia Marina tilbyder den hyggelige restaurant Lottos et bredt udvalg af lækre retter. Prøv deres svinemørbrad - den er virkelig god!  Adresse: Agia Marina, hovedvejen ved Silk Oil Gas Station.