10 smukke strande på det vestlige Kreta

Kreta er fuld af fantastiske strande med hvidt sand og krystalklart vand. Her giver vi vores bedste tips til nogle af vores favoritter blandt strandene langs Chaniakysten og resten af det vestlige Kreta.

Balos strand på Kreta

1. Elafonissi – den rosa strand

Elafonissi er nok Kretas smukkeste sandstrand! I vandkanten giver skallerne fra krebs et romantisk lyserødt skær. Denne vidunderlige strand kaldes ofte Kretas Maldiverne, og det er let at forstå hvorfor. Vejen til Elafonissi er også en oplevelse i sig selv, da den går gennem naturskønne omgivelser.

2. Balos strand og lagune

På den nordvestlige side af Kreta er der en anden fantastisk strand med turkist og lavt vand. Vi anbefaler, at du tager hertil med båd, da det er svært med bil. Der går en båd fra Kissamos hver morgen. Tæt på ligger den lille ø Gramvousa, der beskytter bugten og gør, at vandet altid roligt her. Lagunen har dybere vand at svømme i. Der er ingen naturlig skygge så husk at bringe solcreme creme!

3. Preveli

Nedenfor klosteret Moni Preveli på sydkysten ligger Prevelistranden. Over den hyggelige strand vokser en skov af palmer, og der er også flere vandfald, der skaber en frodigt og billedskønt miljø. Stranden er forholdsvis lille og kan nås via en sti.

4. Stavros Beach

Ca. 17 kilometer nordøst fra Chania, ude på Akrotiri-halvøen, ligger den lavvandede sandstrand Stavros Beach. Dem, der har set filmen "Zorba the Greek" med Anthony Quinn, kan genkende de dramatiske omgivelser, fordi dele af filmen er optaget her. Den rolige bugt er perfekt til familien eller dem, der ikke ønsker at lege i bølgerne. Her er ofte roligt, da der ikke er mange turister, der kender til det. Brug en skøn dag her med sol og bad.

Falassarna

5. Frangokastello

En udflugt til Frangokastello på Kretas sydvestlige kyst byder på både skøn strandtid samt en interessant historie. Her findes også et slot, der er bygget af venetianerne som beskyttelse mod piraterne, og nedenunder breder de smukke sanddyner sig. Vandet er helt krystalklart, og sandet vidunderligt blødt. Der er også masser af hyggelige taverner og caféer i området.

6. Herlige Falassarna

På Kretas vestkyst, ca. 45 km fra Chania, finder du Falassarna. Her er stranden lang, og det klare vand er skønt at svømme i. Hvorfor ikke blive om aftenen for at opleve solnedgangen på caféerne ved vandet? Nyd en dejlig cocktail, mens du ser solen farve himlen rød - et spektakulært syn! I højsæsonen er der tre busture dagligt mellem Chania og Kastelli, som ligger en kilometer fra Falassarna. Du kan selvfølgelig også køre herhen i bil.

7. Komos-stranden

Vest for Matala ligger Komos, en af ​​Kretas mest afslappende strande. Her tør selv de store skildpadder at komme op engang imellem. I nærheden ligger den gamle minoiske by Komos.

8. Agios Pavlos

Nede på Kretas sydkyst, på vej til Matala, ligger Agios Pavlos stranden. For dem der søger fred og ro, er dette det perfekte sted. Tilbring en dejlig dag her og bare nyd havet og de smukke omgivelser med høje klipper.

9. Et forfriskende dyp

Hvis du vil køle dig af på en varm dag med det kolde vand, der flyder ned fra bjergene og holder temperaturen nede, så er der to steder, som du ikke må gå glip af. Enten tager du til Kiani Akti stranden, mellem Kalives og Kalami landsbyerne, ellers tager du til landsbyen Georgioupolis, hvor du finder floden til højre for havnen.

10. Nudist-stranden Macherida

Mellem strandene Stavros og Tersanas på Akrotiri-halvøen finder du Macherida-stranden for dig, der vil bade uden badetøj. 


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her