Nybegynder på krydstogt – 10 smarte tips

Rosita Lincoln har arbejdet som marketingkoordinator i krydstogtindustrien og har over 20 års erfaring i rejsebranchen. Her giver Rosita 10 smarte tips til dig, der er ny på et krydstogt. Forestil dig at have dit flydende hotel med dig, kun at skulle pakke din kuffert ud én gang, mens du opdager verden og besøger flere forskellige steder og lande. Men hvad skal man overveje før krydstogtet? Her får du 10 smarte tips!

Vandteater om bord på et fartøj

10 smarte tips når du skal på krydstogt

En god start, når du booker dit krydstogt, er at tænke på hotel. Ligesom med All Inclusive hoteller på land med forskellige ratings og priser, er der også forskel på udbuddet til søs. Hvad er dine ønsker og behov? Overvej nedenstående faktorer, før du booker din rejse:

1. Pladsen om bord

Hvordan er pladsen om bord, fx ved poolområdet og i restauranterne? Så – hvor mange gæster vil der være plads til på den samlede overflade? Sammenlign ikke kun antallet af gæster, der skal indkvarteres, men også størrelsen af ​​skibet. Det giver en god indikation af pladsen om bord.

2. Atmosfære og stemning

Vil du have fart og gang i den eller fred og ro? Er det muligt at få begge muligheder på skibet? Hvordan er de forskellige rum og faciliteter fordelt – er der f.eks. områder med fokus på børn og områder kun dedikeret til voksne gæster? Og er disse "retreatområder for voksne" inkluderet for alle voksne gæster om bord uanset hvilken kahytskategori du bor i?

Et spisested om bord på et krydstogtskib

3. Hvad er inkluderet i prisen for krydstogtet?

Hvad er inkluderet i prisen for krydstogtet, og hvad kan tilkøbes? For eksempel gældende drikkepakker, aktiviteter og underholdning samt drikkepenge. Hvis drikkepenge ikke er inkluderet, skal du lægge omkring 150 DKK pr. dag pr. voksen til prisen og det halve for børn.

4. Mad & drikke om bord

For mange er det at spise godt en vigtig faktor på ferien. Hvordan er kvaliteten og udvalget af ​​mad om bord? Husk refleksionen beskrevet tidligere: "Tænk på hotel, når du booker et krydstogt!" Madens kvalitet og udvalg er naturligvis forskellig, hvis du booker et 3-stjernet eller et 4-stjernet altomfattende koncept. Udtrykket "Alle måltider inkluderet" betyder for et krydstogt: morgenmad, frokost, middag og snacks mellem måltiderne på udvalgte restauranter og caféer. Du kan spise dig mæt om bord hele ferien, uden at det koster dig ekstra. For et ekstra twist på madoplevelsen kan det anbefales at prøve en af ​​de "særlige restauranter". For drikkevarer gælder forskellige regler hos de forskellige rederier. Nogle inkluderer drikkepakker inkl. alkohol, andre gør ikke. En såkaldt "måltidsdrik" med vand, sodavand, kaffe og te er ofte inkluderet i prisen på krydstogtet, men ikke altid, dette varierer mellem forskellige rederier.

Nu har du fundet et skib, der passer til dine behov! Nu er det tid til at begynde forberedelserne til krydstogtet.

5. Pakkerejse eller bare krydstogt

Book en pakkerejse inklusive krydstogt + fly + transfer (og evt. hotel), eller book krydstogt og fly separat? Med pakkerejseloven er du beskyttet, hvis du oplever en flyforsinkelse, aflyst fly eller lignende. Det er især vigtigt at tænke over, hvis du skal rejse langt væk, for eksempel i Caribien.

6. Tjek ind online

Check ind online i god tid før afgang! Tjek den seneste online indtjekningsdato for netop dit krydstogt. Når du checker ind, skal du vedhæfte alle de ønskede oplysninger, såsom billede og kreditkort for yderligere betalinger om bord. Udskriv din bekræftelse og medbring den til havnen.

Surfing om bord på fartøjet

7. Håndbagage

Smart pakket håndbagage er endnu vigtigere på et krydstogt end på en hotelferie. Da du ikke selv medbringer din kuffert om bord på skibet, får du først adgang til kufferten, når skibet har forladt havnen. Det betyder et par timers ventetid. Så er det godt med skiftetøj i håndbagagen, hvis man vil af med rejsetøjet. Ud over dette gælder selvfølgelig de sædvanlige retningslinjer for håndbagage: "Det du absolut ikke kan undvære", fx medicin, barnets yndlingstøjdyr, pas, billetter.

8.  Ankomst og transfer

Da de praktiske aspekter af ankomst og transfer varierer afhængigt af reservationen og destinationen, bør du tjekke visse fakta omhyggeligt. Kan du bestille en transfer fra lufthavnen til havnen? Hvor lang er afstanden og hvor lang tid tager transporten (vær opmærksom på bilkøer alt efter hvornår du ankommer)? Hvor meget koster transporten? Husk at du skal være om bord mindst 90 minutter før skibet forlader havnen. Tjek nøjagtige oplysninger med dit rederi. Husk derfor plads i din tidsplan for mulige flyforsinkelser og forsinkelser i trafikken fra lufthavnen til havnen. Booker du en pakkerejse (se punkt 5), får du sikkerheden her i pakkerejseloven.

En indendørspool om bord på krydstogtsfartøjet

9. Check-in på skibet

Hvis du har checket ind online (se punkt 6), skal du blot fremvise dit pas og bekræftelse på online check-in på krydstogtterminalen ved ankomsten. Her checker du også ind og afleverer din kuffert og gennemgår et sikkerhedstjek. Bemærk at du tidligst har adgang til din kahyt fra ca. kl. 13.00, men du har mulighed for at benytte alle faciliteterne om bord. Husk at pakke en smart håndbagage (se punkt 7)!

10. Ud-checkning på skibet

Et par dage før ​​krydstogtet er slut, vil du modtage information om, hvornår du efterlader din bagage i korridoren uden for kahytten aftenen før din hjemrejse. Overvej håndbagagen i henhold til punkt 7. Eventuelle omkostninger, som du har registreret om bord (f.eks. særlige restauranter, køb af udflugter, drikkevarer eller andet) vil blive informeret dagen før hjemrejsen til din kahyt. Tjek at det er korrekt og så bliver betalingen automatisk registreret på det betalingskort, du har angivet. Du afhenter din bagage ved havneterminalen, når du forlader skibet.

Velkommen om bord til den bedste ferie i dit liv!