Sammenhold for et bedre bookingflow

For at styrke kundeoplevelsen og sammen finde nye løsninger tog IT-teamet fra Apollo til Fuerteventura til Apollo Tech Week 2021. I løbet af en uge ventede teambuilding, hackathons og træning i varmen.
- At sammensætte over 30 personer, samt have en velfungerende logistik og struktur, kræver en del arbejde, siger Olof Norell, IT-produktchef hos Apollo.

Træning og hygge ved poolen mikses med forelæsninger og workshops. Fredrik Åkermo, CIO, afholder her forelæsning.

Med fire hold, over 30 personer og en masse vilje, skulle ihvertfald én ting opnås - socialt sammenhold! 
 
- Alle skulle omgås med alle. Og det lykkedes. Vi forsøgte konstant at skubbe ugen i den retning. Målene rent arbejdsmæssigt for ugen, lod vi være mere flydende. Vi ville se, hvad holdene kom frem til, og hvilke løsninger der blev udkrystalliseret, siger Olof Norell.

- At lære alle kollegaerne bedre at kende og skabe nye kontakter var noget af det sjoveste ved Tech Week. Men hele ugen var virkelig fantastisk, siger deltageren og e-commerce specialisten Therese Davidsson Pajala og bakkes op af kollegaen Magnus Josefsson, Product & people manager.

- Hvilket utroligt energiboost det giver alle deltagere at være til en Tech Week. Det sjoveste var at være sammen med alle de søde kollegaer i løbet af ugen, fortæller han.

Fremgang med hackathon

I løbet af ugen der blev viden delt i store mængder. En gruppe nåede så langt under et hackathon, at en løsning til bookingprocessen blev implementeret i et første trin, allerede under Tech Week.

- Det er mit personlige højdepunkt under turen, eftersom koblingen mellem kompetencerne ikke havde været mulig, hvis ikke disse her hold havde siddet sammen. Opgaverne vi udleverede i øvelserne var alle reelle dele af rejsebranchens store udfordring, at gøre bookingprocessen optimal for kunden, siger Olof Norell.

- Jeg lærte mest fra Hackathon, som vi havde en hel dag. Det var fantastisk at tage del i alle de ideer og tanker, og se, hvad vi egentlig kan opnå på så kort tid, når vi arbejder fokuseret på en opgave og samarbejder mellem teams, siger Therese Davidsson Pajala.

En intens uge giver resultater. Øvelserne gav anledning til både handlinger og komplekse opgaver at tage fat på. Men ikke alt kan prioriteres.

- Nogle ting var mere konkrete. Dem kunne man arbejde med med det samme, mens andre var af mere visionær karakter. Vores prioritet efterfølgende har været, oven i alt andet vi gør, at prioritere, hvad der gør Apollo-oplevelsen bedre for vores kunder, siger Olof Norell.

Padel står selvfølgelig på programmet.

At træne sammen er den perfekte måde at være sammen på

At vælge Playitas Resort, et af Europas største træningshoteller, var enkelt.   
– Træningsmulighederne er mange, og er en perfekt måde at omgås på mellem projekterne. At spille golf, volleyball eller deltage på et spinnings-pass gør mirakler for både teambuilding og för kundskabsdelningen. Fuerteventuras klima er helt pergekt, også på denne tid af året, ikke for varmt og ikke for koldt, fortæller Olof Norell.  

På Playitas Resort findes dessuden erfarent personale, der er vant til at håndtere grupper, som sørger for, at alt fra konferencelogistik til træningspas fungerer godt.

Fuerteventura byder på smukke solnedgange.

Vær ude i god tid

Samarbejdet med Playitas gjorde Tech Week nemmere. Fælles planlægning er et af mange tips til dem, der ønsker at gennemføre en lignende uge i udlandet.

- Mine råd er blandt andet at få organiseret hjemmefra. Vær god til at kommunikere, hvad du som virksomhed får ud af et arrangement som dette. Så må man ikke glemme, især for IT, at alt skal fungere, selvom man ikke er på kontoret, siger Olof Norell.

Det er også vigtigt at være ude i god tid før rejsen, især hvis du planlægger et lignende arrangement i udlandet.

- Book billetter seks måneder før. Og forvent omkring 40 timers planlægningstid, afhængigt af hvor mange, der skal rejse. Det tager mere tid, end man først tror, ​​slutter Olof Norell.

Playitas Resort har alt som behøves for træning og fælleskab.

5 tips hvis du vil arrangere en Tech Week


1. Planlæg nøje – et event som varer en uge med flere teams og mange mennesker kræver mindst 40 timers planlægning. 

2. Sæt et overordnet mål for din uge – undgå at forsøge at udrette for meget. 
 
3. Vær ude i god tid for at finde et godt hotel, mindst et halvt år inden I planlægger at rejse. 
 
4. Dokumenter jeres erfaringer og gennemfør retrospektiver for at se, hvad I evt. kan gøre bedre næste gang. 
 
5. Vær tydelig med den interne kommunikation og fortæl jeres kollegaer hvordan ugen ikke bare vil kunne gavne firmaet i sin helhed men også andre teams, som ikke er med på denne uge.

Tekst: Alexander Åberg
Foto: Barry Stingmore og Apollo