Med Jacob Riising på ferie til Sivota Retreat

I juli 2021 sendte vi Jacob Riising og familien, bestående af 3 børn og kone, på ferie til Sivota i Grækenland. Her boede de bo på Apollos nyrenoveret og unikke Apollo Sports-hotel Sivota Retreat – powered by Playitas i en uge. Her kan du læse om Jacobs oplevelse af hotellet, alle aktiviteter som hotellet udbyder og Sivota som rejsemål. Læs med og bliv inspireret.

”Njøøøød, Skal vi så bare ligge og kede os hele ferien?”

Omtrent sådan reagerede mine (utaknemmelige) teenage-børn, da vi efter nogle dages ferie var kommet godt ned i gear. Vi startede nemlig vores i alt 2 ugers ferie med en uges afslapning på egen hånd, men heldigvis havde deres far for én gang skyld et es i ærmet. Jeg havde nemlig længe inden forudset, at mine 3 børn på 9, 14 og 17 år ikke ville have tålmodighed til at ligge på en strandstol og se på deres forældre læse bog i 2 uger. Derfor besluttede vi os for, at vores sidste uge af ferien godt måtte bestå af lidt mere end bare at ligge og kigge op i solen. Vi teamede derfor op med Apollo Rejser, da vi gerne ville prøve at bo på Sivota Retreat.

Flyturen

Det er jo (desværre) en speciel tid, vi befinder os i, men ikke desto mindre så trængte vi til at komme på sommerferie. Det var der også mange andre, der gjorde, for flyet var fyldt med feriehungrende danskere. Vi rejste i uge 29 i juli måned, og her var det obligatorisk at bære mundbind i lufthavnene og ombord på flyet. Det gjorde os bestemt ikke noget, og det føltes jo bare sikkert. Vi har jo efterhånden også vænnet os til mundbind, så for os var dette absolut ikke et problem.

Hotellet

Allerede ved ankomsten til Sivota Retreat var både børnene, min kone og jeg imponerede over det smukke hotel som ligger placeret på en skrænt med udsigt og direkte adgang til det turkisgrønne vand i det vestlige Grækenland. Inden afrejsen havde jeg hørt området omtalt som ”Grækenlands Caribien”, og vi blev bestemt ikke skuffede. Hotellet er en del af Playitas, hvilket vil sige, at der er rigeligt med muligheder for at røre sig og dyrke sport. Når det så er sagt, så behøver man på ingen måde at være den vilde atlet eller helt store sportstype for at bo der. Personligt lå jeg flere dage ved poolen uden skyggen af dårlig samvittighed, men hvis man får lyst til at være lidt aktiv, så er der virkelig gode muligheder for det.

En ikke uvæsentlig detalje ved valget af Grækenland som årets sommerferie destination var maden. En græsk salat, Tzatziki og frisk friterede blæksprutte kunne jeg spise hver dag uden problemer. Vi havde hjemmefra kun bestilt morgenmad på hotellet men efter at have set både frokost og aften buffeten sprang jeg straks op i receptionen og tilkøbte helpension. Alle dage var der flere ekstremt lækre retter og et stort udvalg af lokale græske salater og desserter.

Aktiviteter på Sivota Retreat

Sivota Retreat har et hav af aktivitetsmuligheder for alt lige fra hård crossfit til blid yoga. Alle aktiviteterne var til stor begejstring for børnene, der af og til kan have det lidt svært ved bare at skulle kigge på mor og far, der ligger på en strandstol. Der er masser af hold at vælge mellem og enkelte af holdene kræver, at man har booket sig ind på dem inden, men langt de fleste aktiviteter kræver bare at du dukker op. Og så er det gratis. Hvis man ikke er til holdaktiviteterne som spinning eller pilates, er der også mulighed for f.eks tennis eller paddeltennis. Også her er der helt uden ekstra betaling og med mulighed for at få instruktion fra en af de flinke trænere.

Netop træneren fra børnetennis-holdet gav min datter så meget blod på tanden, at så snart hun satte sine ben i Danmark ville starte til tennis. Jeg forudser derfor selvfølgelig allerede nu en ny Caroline Wozniacki :-).

En anden aktivitet som klart kan anbefales, er en kajaktur rundt om de nærtliggende små øer. Her sejlede vi ind i små grotter, snorklede og udforskede øde naturstande som kun var tilgængelige med hotelles kajakker eller paddelboards. Vil man have mere fart over feltet, er det også muligt at leje en båd fra havnen 15 minutters gang fra hotellet. Dette kan gøres både med og uden kaptajn.

Sivota Retreat har desuden også deres egen vandskibåd, der til rimelige priser tilbyder undervisning i både vandski, wakeboard og wakesurf. Min søn, der til min store irritation, er en mere habil surfer end mig udfordrede mig i sidstnævnte, hvilket i den grad også kan anbefales. Princippet er det samme som vandski men på et lille surfbræt uden bindinger til fødderne. Når man så er kommet op og stå på brættet, smider man snoren til båden og surfer så på den store hækbølge få meter bag båden. En fantastisk oplevelse – bortset fra at min søn fik langt mere ros fra instruktøren end sin fader.

På opdagelse i Sivota

Også inde i landet er der naturligvis spændende aktiviteter. Vi lejede en bil for en enkelt dag og besøgte bla. Archeron floden. Smukt omgivet at høje klippevægge løber den smalle flod med iskoldt vand, der er ca. 12 grader. Det unikke ved oplevelsen er at vandre et lille stykke op langs den 52 km lange flod men…i vandet. Det kræver gummisko (og høje hvin pga. vandets temperatur) men efter blot få minutter føles det kolde vand bare rart i den græske varme. Til at starte med går det krystalklare flodvand kun til over anklerne. Men fortsætter man op af floden bliver det dybere, og enkelte steder kræver det en lille svømme tur. Fordelen ved dette er at det hurtigt afskrækker de fleste turister. Ved flodens start ligner det næsten en tur i Nyhavn, men efter 20-30 minutters ”vandring” i vandet havde vi (næsten) det hele for os selv. Det blev en smuk og anderledes naturoplevelse, vi sent vil glemme.

Den samlede oplevelse af at rejse nu

Det var meget tydeligt, at Grækerne tog Covid-19 meget seriøst  – dog uden at være hysteriske. På intet tidspunkt følte vi os urolige og Sivota Retreat havde en MEGET høj standart med hensyn til rengøring og afspritning rundt på hotellet. Alt i alt føltes det meget trygt at rejse på trods af pandemien og efter en uge på hotellet og Sivota er hele familien enige om, at det bestemt ikke er sidste gang. vi skal besøge Sivota Retreat.