6 grunde til at rejse til Samos

Samos er en grøn ø, beliggende nær kysten til Tyrkiet. Her er charmerende byer, imponerende naturoplevelser og fantastisk mad. Læs vores 6 bedste grunde til at du skal rejse til Samos lige her!

1. Byer med charme

Er du usikker på hvilke af Samos' charmerende byer, som du skal besøge? Her er et lille overblik over dem, som du kan rejse til med Apollo:

  • Pythagorion: Charmerende badeby, hvor det meste liv er omkring den travle havnepromenade. Det er Samos' mest udviklede turistby med mange restauranter, barer og klubber.
  • Samos by: Øens hovedstad som også kaldes Vathi. Godt med liv om aftenen samt restauranter og hyggelige gågader.
  • Kokkari: En lille perle på det nordlige Samos med romantisk atmosfære. På torvet er der mange hyggelige restauranter og taverner, hvor man nyder frokost ved kajkanten.
  • Votsalakia: En hyggelig og rolig badeby hvor dagene med fordel kan bruges på den kilometerlange strand. Omgivet af høje bjerge byder den til naturskønne vandreture blandt citronlunde.
  • Karlovassi: Samos' næst største by men stadig rolig og med det lokale liv i fokus. Her er også godt med restauranter, barer og natklubber.
Kokkari på Samos

2. Massevis af strande

På Samos findes der faktisk over 300 strande - mange er naturlige badebugte og nogle kan man kun komme til via båd. Med andre ord så er Samos virkelig en ø, der byder ind til sol og bad i det glitrende hav. Nogle af de mest populære strande er Psili Ammos, Potokaki og Potami. Lokalbeboernes egen favorit er Limnionas på Samos' sydlige kyst.

3. Magiske naturoplevelser

Samos byder på masser af naturoplevelser. En af de mest kendte udflugtsmål er Nattergalens Dal og de tre vandfald i Potami. Rundt om Votsalakia er der flere høje bjerge samt citron- og olivenlunde, der indbyder til dejlige gåture i solskinnet. Landskabet er også perfekt til vandreture op til Samos' højeste punkt, Vigla, og du kan også vandre fra Drakai til Potami. På den tur er der god chance for at opleve de hengemte strande Megalo Seitani og Mikro Seitani, som man kun kan komme til med båd eller til fods.

Sandstranden Psili Ammos

4. Masser af oplevelser

Samos er en ø med en lang historie, hvor både seværdigheder og interessante steder venter på at blive opdaget. Omkring øen er der flere kirker og klostre, og en af ​​de vigtigste templer fra oldtiden ligger på netop Samos.

I Pythagorion er der flere historiske monumenter som fx den kilometerlange vandtunnel Eupalinos, som blev gravet af slaver for 2.500 år siden. I Samos by finder du Samos berømte løvestatue, et symbol på Samos frigørelse fra Tyrkiet i det 19. århundrede. 

5. God mad

På Samos skal du nok få noget at spise, for her er et stort udvalg af restauranter med alt fra hjemmelavede græske retter lavet efter mors opskrifter, til italienske restauranter, der serverer velsmagende pizza og pasta. I Votsalakia finder du blandt andet gæstfrie Nostos og restaurant Kleopatra. I Pythagorion anbefaler vi Four Seasons med udsigt over havnepromenaden eller restauranten Esperides, hvor de to brødre forbereder familieopskrifter.

6. Skønne hoteller

Apollo har et rigtig fint udbud af hoteller på Samos, hvor du kan vælge mellem alt lige fra hyggelige, små lejlighedshoteller til større All Inclusive-hoteller samt charmerende græske, perler. Nogle af vores mest populære hoteller på Samos er Olympia Village, Archangelos Village og Kouros Seasight.