Oplevelser på Samos

Med frodigt landskab, krystalklart vand, hyggelige små landsbyer og en solid historie, så er der meget at finde på Samos. Det bedste tip er at leje en bil til at komme rundt på øen. Besøg små bugter med krystalklart vand, tag til udendørsbiografen i en bjerglandsby eller dyk ned i Samos historie. Her kan du læse mere om, hvad du kan opleve på Samos!

Samos rundt i bil

Har du lejet en bil og vil opleve den østlige side af Samos, så skal du tage til strandene Posedonio, Klima og Kerveli. Tag billeder af den smukke bugt Posedonio med alle sejlbådene og den tyrkiske kystlinje i baggrunden, spis frokost i Klima lige ved vandkanten og nyd et svalende dyp i det krystalklare vand i Kerveli. Perfekt både som en halv- og en heldagsudflugt!

Udendørsbio i Mytilini

I den hyggelige bjerglandsby Mytilini mellem Samos by og Pythagorion finder du en udendørsbiograf, der viser de nyeste bioperler fra midten af juni til august. Filmene vises på originalsprog med græske undertekster. Her kan du købe pizza eller souvlaki og slappe af med en god film. Hver aften kl. 21.00 tænder filmskærmen!

Kokkari på Samos

Det arkæologiske museum

Det arkæologiske museum er faktisk to oplevelser i én. I den ene del af museet kan du se velbevarede rester fra den gamle by Ireon og Hera-templet. Her er keramik, mønter, bronzeminiaturer og værktøjer. I den anden del af museet finder du over 2000 år gamle statuer, herunder en smuk marmorstatue af gudinden Hera og museets højdepunkt - den antikke skulptur Kouros dedikeret til guden Apollon. Museet ligger lidt oppe fra den lille havn i Samos by.

Eupalinos-tunnellen

Udenfor Pythagorion ligger Eupalinos-tunnellen, der blev bygget ca. 500 f.Kr. Dette var antikkens største vandledning, der havde til formål at føre drikkevand fra bjerget i Mittilini ned til Samos daværende hovedstad Pythagorion.

Havnen i Pythagorion

Flere bil-tips

Med bil kan du opleve Samos i dit eget tempo og finde dine egne små perler. Da transportmulighederne på denne dejlige ø er begrænsede, vil du nyde at have bil. Gennem Enterprice kan du tage del af vores samarbejdsaftale, som giver dig en fuldt forsikret bil og service 24 timer i døgnet. Kontakt os hos Apollo, og vi hjælper med lejebilen.

Lokale Ano Vathi

Hvis du vil opleve den ægte græske hverdag, skal du tage til byen Ano Vathi. Her kan du slentre langs små maleriske stræder, kigge på de klassiske gamle huse og måske kigge ind i en gammel kirke. Er det fred og ro du leder efter, så er du kommet til det rette sted! Byen ligger på vejen til Samos by fra Pythagorion. Drej til højre mod Vathi i rundkørslen, og følg derefter den snoede vej, der fører dig ned til byen.