Vandring på Samos

Vandring på Samos

Samos er en ø med masser af vandrestier, der fører dig gennem frodige områder og op i de kølige bjerge. Da Samos ikke er en særlig stor ø, har du virkelig gode muligheder for gode vandrestier, uanset hvor du er. De bedste steder at starte er byen Vathi, hvor du er tæt på de grønneste dele af øen, og Kokkari, som ligger lidt vest for Vathi.

Nattergalens dal

Nattergalens Dal er en af Samos' stoltheder og tilbyder en smuk vandretur gennem vinmarker til tonerne af nattergalens smukke sang. Her blandes snoede små veje med åbne udsigter over havet og olivenlundene, noget der er vandreturen værd. For at gå denne strækning kan du starte fra Kokkari, hvor du går til Nattergalens Dal via bjerglandsbyen Vourliotes og den maleriske by Manolates, hvor det føles som tiden har stået stille. Her kan du benytte lejligheden til at gå mellem hyggelige gyder og nyde en storslået udsigt. 

Tag med på en udflugt til Nattergalens Dal. Læs mere og book her
 

Platanos - Kontakeika

Denne vandring starter fra den smukke by Platanos, omgivet af skov og vinmarker, der fik sit navn fra de store platan-træer, der vokser omkring den berømte kilde i byen. Her kan du starte vandringen ved byens torv, hvor du også kan benytte lejligheden til at drikke noget ferskvand fra bjergene inden turen. Herfra tager du derefter mod byen Kontakeika gennem vinmarker og oliventræer med smuk panoramaudsigt over Kerkis, kysten og længere ned mod byen Karlovassi. I Kontakeika løber ferskvand, og det er også fra denne by, at hele øen får sit forsyning af grøntsager!

Evangelistria - Vigla

En alternativ vandretur op til Vigla er at starte fra klostret Evangelistria fra 900-tallet. Fra dette udgangspunkt starter vandringen med en smuk panoramaudsigt over landskabet og havet, hvor du kan se helt over til den tyrkiske kyst. Herfra fortsætter du op mod Vigla og den vidunderlige udsigt på toppen.

Drakai til Potami

En anden populær vandring er Drakai til Potami, et spor på ca. 16 km, der fører dig til en højde på 375 meter over havets overflade. Her vandrer du over bjergene på en stenet, stejl sti, der tilbyder en fantastisk udsigt over havet og stranden. På denne tur er der også en chance for at komme til de skjulte strande Megalo Seitani og Mikro Seitani, som kun er tilgængelige med båd eller til fods. Fra Votsalakia kan du nå Drakai på cirka 40 minutter i bil. Fra Karlovassi er du i stedet tæt på Potami, som du også kan starte fra, hvilket tager cirka 20 minutter i bil.

 

Samos' højeste punkt

Det højeste punkt på Samos, Vigla, finder du på bjerget Kerkis, med en top på 1433 meter over havets overflade! Denne vandring starter fra byen Kosmadei og foregår på stenet terræn. Det betyder, at du kan være sikker på en fysisk udfordring, men det er nemt at finde den rigtige vandresti. Udsigten under denne vandretur er magisk, og på en skyfri dag kan du se helt til de omkringliggende øer.

Hvis du er frisk på en ekstra udfordring, skal du vente til det bliver stjerneklart og derefter vandre op til toppen og møde den smukke græske solopgang. Derefter kan du gå tilbage til byen Kosmadei, som alt i alt tager cirka 8 timer. Fra Votsalakia kan du nemt nå Kerkis-bjergkæden i bil på cirka 20 minutter.

Ireon - Myli - Pagondas - Ireon

Udgangspunktet for denne tur er byen Ireon, opkaldt efter den græske gudinde Hera og hendes nærliggende tempel. Her vandrer du nær floden, der siges at være Heras fødested, og derefter nordpå mod den frodige by Myli, der er kendt for øens appelsinproduktion. Benyt lejligheden til at smage lidt friskpresset juice! Efter Myli kan du fortsætte mod øst mod byen Pagonda, kendt for sin smukke keramik. Fortsæt derefter ned mod Imvrasos-dalen, som tager dig længere tilbage mod Ireon.


Find og book rejsen her