Spændende steder på Samos

På Samos er der mange spændende steder at opleve. Besøg Pythagoras grotte eller se Pythagoras-pladsen i Samos havn. Oppe i bjergene finder du den berømte by Manolates og Nattergalens dal. Læs om spændende steder på Samos her!

Historiske mindesmærker

Den smukke by Pythagorion byder på en smuk havn og mange mindesmærker i nærheden. Et eksempel er den kilometerlange vandtunnel Eupalinos, som blev gravet ud af slaver for 2500 år siden, da Samos blev styret af den berygtede tyran og pirat Polycrates. Det tog ti år for slaverne at bygge tunnelen, og to tredjedele af dem døde af den hårde indsats.

Pythagoras-pladsen

Ved havnen i Samos by finder du Pythagoras-pladsen, som er det givne samlingssted i byen. Den store løvestatue i midten af pladsen er et symbol på Samos befrielse fra Tyrkiet i 1800-tallet. Løvestatuen blev indviet i 1930 for at fejre 100-års jubilæet for Samos befrielse.

Pythagorion på Samos

Pythagoras grotte

Pythagoras grotte er det sted, hvor matematikeren og filosoffen Pythagoras uddannede sine elever i 500-tallet. Grotten ligger på bjerget Kerki vest for Marathokambos. For at komme hertil skal du køre med jeep og gå de sidste meter. Men det er det hele værd, ved grotten har du en imponerende udsigt over bjerglandskabet.

Tre vandfald

Hvis du vil beundre og tage smukke billeder af et utroligt vandfald, så skal du tage til Potami. Der er ikke mindre end tre vandfald her. Parker bilen og gå det sidste stykke langs floden, der fører til det første vandfald. Bemærk at du vil blive våd og du skal svømme et stykke. Via en stige kommer du til det andet vandfald, og hvis du også vil se det sidste vandfald, skal du klatre i lianer, så det handler om at have en god fysik.

Byen Manolates

Byen Manolates

Den smukke og indbydende by Manolates er et af de mest populære steder på Samos. Bliv ikke overrasket, hvis det føles som om tiden er gået i stå, det siges, at der ikke er bygget noget her i næsten 30 år, udover parkeringspladsen der var en nødvendighed, efter at byen blev så populær. Gå rundt i de maleriske gader og nyd den græske gæstfrihed. Hvis du bliver sulten, kan du slå dig ned på en af byens hyggelige taverner.

Nattergalens Dal

Nattergalens dal er et fremragende udflugtsmål for dig, der elsker den smukke natur. Her kan du søge skygge under de høje træer og nyde nattergalens smukke sang. Om foråret kan du høre de mange nattergale, der synger om dagen, ellers kun ved daggry. Nattergalens dal ligger på vejen op til Manolates.

Fæstningen Louloudas

Borgen, der ligger på bjerget over Vourliotes, blev brugt i urolige tider som et vagttårn. Herfra har du en smuk udsigt over havet og forbipasserende skibe. Vil du også nyde den magiske udsigt venter en smuk bjergvandring.

Den hemmelige grotte

På Samos er der en grotte, som ikke mange kender til. Lej en jeep og kør mod Votsalakia. Drej til venstre 300 meter efter skiltet Kaladakia Beach og kør ned til havet. Dér, blandt klipperne på venstre side, finder du en fin lille grotte. Du kan gå hen til den eller svømme ca. 40 meter fra stranden.