Oplevelser i Venedig

Venedig - rejsetips

Romantisk, malerisk, unik - Venedig er virkelig det hele og skal opleves på stedet. Byen, som er bygget på pæle, har været opført som en verdensarv på UNESCO siden 1987. Langs kanalerne flyder gondoler, som de har gjort i århundreder, og i gaderne kan der være umiskendeligt stille pga. manglen på biler. I Apollos rejsetips for Venedig finder du Venedigs bedste seværdigheder, de nærmeste strande og restauranttips og meget mere. Ciao!

Venedig fra vandet

Som bekendt er Venedig en by hvoraf en stor del er bygget på vandet. Canal Grande hedder kanalen, der løber gennem stort set hele centrum, formet som et S. Der er fem broer, der krydser kanalen, hvilket skabte behovet for at komme rundt på vandet. Her er et par muligheder at vælge imellem.

Læs mere her

Bydele i Venedig

Det er selvfølgelig svært at præsentere hele Venedig og bydelene i den gamle by. Vi har valgt at præsentere tre områder i Venedig, der fortjener lidt ekstra opmærksomhed, og alle tre er også populære hos lokalbefolkningen: Rialto, Cannaregio og Castello.

Læs mere om Venedigs bydele her

Museer i Venedig

For en kunstinteresseret skuffer Italien ikke. Venedig er ingen undtagelse. Ikke nok med at der er masser af museer i Venedig, så holdes der hvert andet år også Kunstbiennalen i byen - en international udstilling af samtidskunst. Ser du frem til at bruge lidt tid på din ferie på et museum eller to? Så læs videre!

Læs mere om museer i Venedig her

Top 5 seværdigheder i Venedig

Venedig er opdelt i seks bydele. Derudover er der flere områder. Hvilke steder er værd at besøge i Venedig? Det svære svar er: de fleste. Blandt dem er nogle ægte guldkorn, som du bør krydse af din to-do-liste.

Læs vores tips her

Broerne i Venedig

Broerne i Venedig udgør en stor del af byens seværdigheder, med tanke på at der er så få af dem, har de ofte et højt arkitektonisk niveau. At gå over en enkelt eller to for at krydse kanalen er næsten et must under din ferie i Venedig.

Læs mere om broerne i Venedig her

Italienske specialiteter

Maden i Venedig er både lækker og klassisk italiensk. Mange af retterne er inspirerede af byens geografiske beliggenhed ved vandet - meget fisk og skaldyr. Som i resten af Italien er almindelige varme retter ofte baseret på pasta eller ris. 

Læs mere her

Restauranter i Venedig

Italien er et vidunderligt land at besøge som madland – her smager pasta og pizza, som det bør smage. Du kan også nyde lækre risottos, snacks og charcuterier. Her finder du ni tips til restauranter i Venedig, opdelt i tre prisklasser.

Læs mere om restauranter i Venedig

Strande i Venedig

Venedig er primært ikke kendt for sine strande. En weekend i Venedig handler om mad, kunst og vin. Skulle du stadig ønske at tilbringe en dag ved havet, så er det ikke umuligt. Hop på lokaltoget, lej en bil eller tag med en vandbus, som tager dig til smukke, gyldne strande på en time.

Læs om Venedigs strande

Shopping i Venedig

Hvis du får lyst til at shoppe under din ferie i Venedig, så skal du forberede dig på et selektivt udvalg. Her handler du bedst, hvis du vil købe lokaltproducerede håndværk. Der er ikke mange stormagasiner i byen, derimod huserer en del dyrere varemærker i byens centrum. Læs vores shoppingguide i Venedig for at se vores anbefalinger.

Læs mere om shopping i Venedig

Find og book rejsen her