Piazza San Marco i Venedig

Venedigs bedste seværdigheder

Med mange gamle kirker, store paladser og unikke tårne i næsten hvert et hjørne er det svært at vælge, hvilke der er Venedigs bedste seværdigheder. Der er simpelthen så mange! På torvet Piazza San Marco finder du mange af de bedste.

Piazza San Marco

Piazza San Marco, eller St. Mark’s Square på engelsk, er Venedigs mest berømte og offentlige torv. Det er faktisk en attraktion i sig selv, hvor folkemængderne blandes med fuglene på torvet. Piazza San Marco har også nogle af Venedigs bedste seværdigheder: Basilica di San Marco, Campania, Dogepaladset og klokketårnet St Mark’s Clocktower.

Basilica di San Marco

Basilica di San Marco er torvets hovedattraktion og et berømt landemærke i Italien. Kirken blev grundlagt i begyndelsen af år 1000 og fik sit nuværende udseende i 1400 og 1500-tallet. Basilica di San Marco er en særdeles mægtig kirke: den har klipper og tårner, store dele glitrer i guldmosaikker, og ifølge historien har det taget 300 år at udsmykke den.

Kampanilen

Campinale, eller Kampanilen, er et kendt klokketårn på Piazza San Marco. Med en højde på næsten 100 meter blev Kampanilen bygget i 1200-tallet, som egentlig skulle fungere som vagttårn. Hvis du vil en tur op i tårnet, kan du komme op for et par euro, hvor du har en fantastisk udsigt over Venedig.

Basilica di San Marco Venedig
Kampanilen

Dogepaladset

Engang for længe siden var Dogepaladset, Palazzo Ducale di Venezia, regeringsbygningen i Venedig. "Dogen" var den person, der havde den højeste stilling, som der var i republikken Venedig. Bygningen blev bygget mellem årene 1309-1424 og er i klassisk gotisk stil. Dogepaladset har siden 1920'erne været et museum, der er åbent dagligt for nysgerrige besøgende.

KIokketårnet Torre dell'Orologio

Klokketårnet, eller Torre dell'Orologio som det hedder på italiensk, er et tårn med tilhørende klokke, der går tilbage til starten af 1500-tallet. Bygningen er bygget i renæssancens ånd og blev bygget i høj grad for at fremhæve Venedigs rigdom. Du kan gå op i klokketårnet og kigge ud over torvet fra tårnets tag.

Se flere rejsetips til Venedig