Shopping i Venedig

Shopping i Venedig

Hvis du får lyst til at shoppe under din ferie i Venedig, så skal du forberede dig på et selektivt udvalg. Her handler du bedst, hvis du vil købe lokaltproducerede håndværk. Der er ikke mange stormagasiner i byen, derimod huserer en del dyrere varemærker i byens centrum. Læs vores shoppingguide i Venedig for at se vores anbefalinger.

Luksus shopping i Venedig

Italienerne har altid været et modebevidste folkefærd. Det var i dette land at verdensberømte designermærker som Gucci, Fendi, Versace, Armani, Prada, Dolce & Gabbana blev født. Selvfølgelig er der også mange luksusbutikker i Venedig.

Le Mercerie

Mellem Rialto-broen og Piazza San Marco er de små gader, der tilsammen har kælenavnet Le Mercerie: Mercerie dell'Orologio, Mercerie San Zulian, Mercerie del Capitello og Mercerie San Salvador. På disse gader kan du købe alt mellem himmel og jord: lædertasker, briller, designertøj og souvenirer af alle former og farver.

Calle Larga

I området Calle Larga, nærmere bestemt Via XXII Marzo, kan du shoppe alt fra eksklusive mærker som Gucci, Valentino, Bulgari og Prada. Calle Larga udgør området mellem Accademia-broen og Piazza San Marco.

Hvad skal man shoppe i Venedig?

Venetianske masker

Engang i Venedig var det sjovt at købe en klassisk venetiansk maske. I Dorsudoro-området er der flere butikker, der sælger masker og har en bred vifte af dem. De klassiske producenter af maskerne laver dem hånden, hvilket er en kvalitetssikring.

I centrum ligger butikken La Bauta, maskebutikken. La Bauta er en ægte venetiansk butik med rigtige priser og et stort udbud. Hvis der er et sted, hvor du kan være sikker på at finde præcis din "maske", er dette stedet.
Adresse: Campo San Tomà 2867

Glas fra Murano, Venedig

En ganske uberørt ting at shoppe i Venedig er glas. Faktisk har folket i Venedig lavet krystal og glas siden 900-tallet, hvilket betyder, at kvaliteten er kendt for at være lige så vidunderlig. Mest berømte er det såkaldte Murano-glas, der produceres på øen Murano. Du kan komme hertil med båd fra Venedig.

I Venedigs centrum, som i Murano, kan du købe alt fra drikkeglas til smykker af det berømte produkt. Prisen kan være høj, men kvaliteten er meget god. For ikke at blive narret omkring kvaliteten, skal du sørge for at produktet er mærket med "Vetro Artistico Murano". Undgå turistfælderne omkring Piazza San Marco. På Mazzega Glass Factory på øen Murano kan du se, hvordan glasset bliver lavet og shoppe (hvis du vil) efterfølgende.
Adresse: Fondamenta da Mula 147, 30141 Murano