Broerne i Venedig

Broerne i Venedig

Broerne i Venedig udgør en stor del af byens seværdigheder, især de fem der krydser Grand Canale. De er ofte af et højt arkitektonisk niveau. At gå over en eller to for at krydse kanalen er næsten et must under din ferie i Venedig. Her fortæller vi mere om broerne i Venedig.

Sukkenes Bro

Den mest berømte bro i Venedig er nok den ved navn Ponte dei Sospiri, Sukkenes bro. I dag er den lukket af, men da den blev bygget i begyndelsen af 1600-tallet, var det en gangbro fra domstolen til fængslet. Myten siger, at navnet kommer fra de fanger, der sukkede højt, når de gik over broen, uvidende om de nogensinde ville se dagslys igen. Den blev bygget i hvide kalksten, og regnes derfor - til trods for sin mørke historie – for at være et af de mest romantiske steder i Venedig.

Ponte degli Scalzi

Ponte degli Scalzi er en stenbro i det centrale Venedig, som blev færdiggjort i 1934. Det var den tredje bro til at krydse Grand Canale med sine 40 meter. Broen ligger tæt på togstationen i Venedig.

The Ponte della Costituzione

Broen Ponte della Costituzione er en forholdsvis ny bro i Venedig. Den blev åbnet i 2008 under store protester fra lokalbefolkningen, fordi de følte, at den ikke passer ind i bykernens arkitektur.

Ponte dell'Accademia

Ponte dell'Accademia er en træbro beliggende i den sydlige del af Grand Canale. Denne bro har ikke så meget trængsel som de andre broer i Venedig, men derimod er der mulighed for en stille stund. Broen blev bygget mellem årene 1932-1933.

Rialto-broen

Den ældste bro i Venedig er Rialto-broen. Den blev bygget i 1200-tallet som en pontonbro og er siden blevet restaureret flere gange. Den første bro blev udskiftet i 1255, efter at Rialto-markedet resulterede i, at trafikken blev større og belastede broen. Broen vi ser i dag, blev færdiggjort i 1591, og er i dag et arkitektonisk landemærke for Venedig.

Se flere rejsetips til Venedig