Venedig fra vandet

Venedig fra vandet

Som bekendt er Venedig en by, hvoraf en stor del er bygget på vandet. Canal Grande hedder kanalen, der løber gennem stort set hele centrum, formet som et S. Da der kun er fem broer, der krydser kanalen, skabte det behovet for at komme rundt på vandet. I Venedig er der et par muligheder, du kan vælge imellem.

Gondoltur i Venedigs kanaler

Touristet og til overpris? Det er måske sandt, men at sejle en gondoltur i Venedigs smukke kanaler er den smukkeste måde at se byen på. Du sejler igennem stille kanaler og ser de gamle bygninger, som stiger op foran dig. Gondolerne i Venedig kan være op til elleve meter lange og efterlader masser af plads til en familie eller til dig og din store kærlighed. Traditionen, at sejle rundt i Venedig, er over tusind år gammel, og i dag er der op til 400 gondoler i Venedigs kanaler. Gondolieren, den som styrer båden, har ofte arvet sit erhverv fra sin far. Du genkender en gondolier på tøjet: den sorte og hvide trøje, mørke bukser og hat. En privat gondoltur koster fra 550 kr. pr. time.

Traghetto - Venedigs kollektivgondoler

Traghetto er navnet på Venedigs kollektivgondoler. I byen er der flere såkaldte traghettoer, som du kan blive sejlet fra den ene side til den anden side af vandet i. Traghetto betyder færge på italiensk, og er stort set store gondoler uden dekoration, styret af to roere. I dag er der syv punkter i Venedig, hvorfra der sejler traghettis. At krydse vandet koster fra to euro. Bådene sejler normalt fra kl. 07.00-20.00, men der er ikke en seriøs ruteplan tilgængelig. Du kan finde kajerne ved at følge skiltene, hvor der står "traghetto", når du ser en lang mole af træ mod Grand Canale, er du ved et stop.

Vaporetti – Venedigs vandtaxi

En anden måde at se byen fra vandet på, er ved at tage en såkaldt vaporetti, en vandtaxi. Billetterne koster et par euro og er gyldige i en time, men du kan også købe et kort, der er gyldigt i et døgn eller tre. Vaporetti fungerer som en slags færge, og er en nem måde at komme rundt i byen på. Billetter til færgerne kan du købe på på stationer eller aviskiosker.

Gondoltur i Venedig