food

Spanske specialiteter

På Mallorca er der masser af lækker mad og spændende delikatesser at prøve. For den bedst mulige smagsoplevelse er der her fokus på, hvilke råvarer der bruges og mange af ingredienserne findes i store dele af middelhavsområdet.

Appetitvækkere

På mange restauranter rundt omkring på Mallorca får du en lille forret serveret før maden. Den består normalt af grønne oliven, aioli og brød. Oliven er ofte "aceitunas aliñadas", det vil sige syltede og marinerede, ofte i en ansjosmarinade. Aioli er en lækker hvidløgsmayonnaise, som er lækker at dyppe brødet i.

Tapas – en spansk klassiker

Gambas al ajillo – hvidløgsrejer Alcachofas aliñadas – marinerede artiskokker Tortilla de patatas – spansk kartoffelomelet Croquetas – skinke, fisk, grøntsags- eller kyllingekroketter Chipirones – små stegte blæksprutter Pimientos de padrón – små grønne peberfrugter stegt i olivenolie Patatas bravas – stegte kartofler med chili og hvidløgssauce Dátiles con bacon – stegte dadler pakket ind i bacon Pescaditos – bittesmå stegte fisk

Tapas

Jamón ibérico - lufttørret skinke

Jamón ibérico betragtes som en rigtig delikatesse. Den kommer fra vildsvin og er derfor forholdsvis dyr. Skinken lufttørres i op til to år for at få sin gode smag. Jamón Serrano er bjergskinke serveret i tynde skiver. Den friske skinke dækkes med salt i to uger for at trække væske ud. Skinken hænges derefter til tørre i mellem seks og atten måneder. Cortadoren kaldes den, der skærer skinken op: det betragtes som en kunst at gøre det korrekt, og der er endda årlige konkurrencer i kunsten.

Boquerones

De små syltede, marinerede ansjoser, boquerones, står på næsten alle tapasmenuer på De Baleariske Øer. De er marineret i eddike, men nogle opskrifter bruger citron. Fisken serveres også stegt og kaldes så boquerones fritos. Begge retter spises som tapa eller forret. Et glas kold hvidvin eller en caña, øl på fad, smager godt til den salte lille fisk.

Pan con tomate

Spis morgenmad som en rigtig "Mallorquín"! Bestil en café con leche og pan con tomate. Ristet landbrød med olivenolie og revet tomat er en typisk morgenmad på De Baleariske Øer. Hvis du ikke drikker kaffe, så skift den ud med en zumo de naranja, et vitaminkick i form af friskpresset juice fra solmodne appelsiner.

Paella

Den spanske nationalret paella er en smagsoplevelse, du ikke må gå glip af! Retten har fået sit navn fra den store stegepande, som den er tilberedt i. Den består af ris smagt til med safran, ærter, paprika og krydderier. Der findes flere forskellige varianter af paella, men den klassiske indeholder kanin, svinekød, pølse, fisk og skaldyr. En rigtig paella tager omkring 20 minutter at tilberede, og det kræver en masse kærlighed og gode, friske råvarer for at opnå de bedste resultater. Når paellaen serveres, er det en sand fryd for øjet.

Sobreasada

Den røgede pølse sobrasada er lavet med kød fra "porc negre", sort gris. Pølsen er smagt til med kraftig rød paprika. Den hænges til tørre i mellem en og otte måneder. Selvom det ligner en almindelig pølse udenpå, er indersiden mere som en paté. I stedet for at skære skiver smøres det ofte på en skive brød.

Paella

Ensaimadas

Øens store stolthed er det luftige skalformede wienerbrød ensaimadas. Bagværket er enten drysset med flormelis eller fyldt med kandiseret frugt, fløde, chokolade eller marmelade. De kan købes i næsten alle supermarkeder og er en populær gave at tage med hjem.


Tips og inspiration

Se alle vores rejsetips til Mallorca, find og book en rejse til Mallorca eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

spanien-mallorca-alcudia-stranden

Alle rejsetips til Mallorca

Her finder du vores bedste tips til de bedste strande, de dejligste udflugter, den mad du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Mallorca


spanien-mallorca-by

Mallorca

  • Magiske strande

  • Hyggelige byer og småbyer

  • Dejlige seværdigheder

Se alle rejser til Mallorca


Børn i pool

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her