Spanske specialiteter på Mallorca

På Mallorca findes der mængder af udsøgt mad og spædende delikatesser, som du kan prøve. Der er stor fokus på god kvalitet af råvarer, og mange af ingredienserne fondes i store dele af Middelhavsområdet - der er stor mulighed for fantastiske smagsoplevelser!

Aptitretare

På mange restauranter rundt omkring på Mallorca, får man en lille appetitvækker serveret inden maden. Den består oftest af grønne oliven, aioli og brød. De oliven som man får serveret er ofte ”aceitunas aliñadas”, hvilket betyder at de er marinerede - ofte i en ansjosmarinade. Aioli er en udsøgt hvidløgsmayonnaise, som er lækker at dyppe brødet i.

Tapas – en spansk klassiker

Nogle af vores favoritter er:
Gambas al ajillo – hvidløgsrejer
Alcachofas aliñadas – marinerede artiskokker
Tortilla de patatas – spansk kartoffelomelet
Croquetas – kroketter af skinke, fisk, grøntsager eller kylling
Chipirones – små friterede blæksprutter
Pimientos de padrón – små grønne peberfrugter stegt i olivenolie
Patatas bravas – friterede kartoffelstykker med chili- og hvidløg
Dátiles con bacon – dadler pakket ind i bacon og stegt
Pescaditos – friteret fisk

Jamón ibérico - lufttørret skinke

Jamón Ibérico betragtes som en ægte delikatesse. Det kommer fra vilde grise og er derfor relativt dyrt. Skinken er lufttørret i op til to år for at få en god smag. Jamón Serrano er en bjergskinke, som er serveret i tynde skiver. Den friske skinke er dækket med salt i to uger for at ekstrahere væske. Derefter hænges skinken op til tørring i mellem seks og atten måneder. Den der skærer skinken kaldes "Contadoren" - det anses som en kunst at gøre det ordentligt, og der er årlige konkurrencer i dette.

Paella

Paella

Den spanske nationalret paella er en smagsoplevelse, som du ikke må gå glip af! Retten er opkaldt efter den store stegepande, som retten laves i, og den består af ris, der er smagt til med safran, ærter, peber og krydderier. Der er flere forskellige slags måder, som man kan lave paella på, men den klassiske indeholder kanin, svinekød, pølse, fisk og skaldyr. En ægte paella tager omkring 20 minutter at forberede, og det kræver meget kærlighed og gode og friske ingredienser for at få det bedste resultat. Når paellaen serveres, er det en fryd får både øjet og maven.

Sobreasada

Den røgede pølse, sobrasada, er lavet af kød fra "porc negre", sort gris. Pølsen er smagt til med rød, stærk peberfrugt. Det hænger til tørre i mellem en og otte måneder. Selvom det ligner en almindelig pølse på ydersiden, er indholdet mere som en paté, og i stedet for at skære den i skiver, så spredes den ofte ud på et stykke brød.

Ensaimadas

Øens store stolthed er det luftige bagværk ensaimadas. Ensaimadas er enten drysset med florsukker eller fyldt med kandiseret frugt, fløde, chokolade eller syltetøj. Du kan finde dem i  næsten alle supermarkeder, og det er en populær gave at bringe med hjem.