Spanske specialiteter på Mallorca

På Mallorca findes der mængder af udsøgt mad og spædende delikatesser, som du kan prøve. Der er stor fokus på god kvalitet af råvarer, og mange af ingredienserne fondes i store dele af Middelhavsområdet - der er stor mulighed for fantastiske smagsoplevelser!

Aptitretare

På mange restauranter rundt omkring på Mallorca, får man en lille appetitvækker serveret inden maden. Den består oftest af grønne oliven, aioli og brød. De oliven som man får serveret er ofte ”aceitunas aliñadas”, hvilket betyder at de er marinerede - ofte i en ansjosmarinade. Aioli er en udsøgt hvidløgsmayonnaise, som er lækker at dyppe brødet i.

Tapas – en spansk klassiker

Nogle af vores favoritter er:
Gambas al ajillo – hvidløgsrejer
Alcachofas aliñadas – marinerede artiskokker
Tortilla de patatas – spansk kartoffelomelet
Croquetas – kroketter af skinke, fisk, grøntsager eller kylling
Chipirones – små friterede blæksprutter
Pimientos de padrón – små grønne peberfrugter stegt i olivenolie
Patatas bravas – friterede kartoffelstykker med chili- og hvidløg
Dátiles con bacon – dadler pakket ind i bacon og stegt
Pescaditos – friteret fisk

Jamón iberico - lufttørret skinke 

Jamón Ibérico betragtes som en ægte delikatesse. Det kommer fra vilde grise og er derfor relativt dyrt. Skinken er lufttørret i op til to år for at få en god smag. Jamón Serrano er en bjergskinke, som er serveret i tynde skiver. Den friske skinke er dækket med salt i to uger for at ekstrahere væske. Derefter hænges skinken op til tørring i mellem seks og atten måneder. Den der skærer skinken kaldes "Contadoren" - det anses som en kunst at gøre det ordentligt, og der er årlige konkurrencer i dette.

Boqueros

De små syltede, marinerede ansjoser, boquerones, står på næsten alle tapasmenuer på De Baleariske Øer. De er marineret i eddike og nogle opskrifter bruger citron. Fisken serveres også stegt og kaldes så boquerones fritos. Begge retter spises som tapa eller forret. Et glas kold hvidvin eller en caña, øl på fad, smager skønt til den salte lille fisk.

Pan con tomate

Spis morgenmad som en rigtig "Mallorquín"! Bestil en café con leche og pan con tomate. Ristet landbrød med olivenolie og revet tomat er en typisk morgenmad på De Baleariske Øer. Hvis du ikke drikker kaffe, så skift den ud med en zumo de naranja, som er et vitaminkick i form af friskpresset juice fra solmodne appelsiner.

Paella

Den spanske nationalret paella er en smagsoplevelse, som du ikke må gå glip af! Retten er opkaldt efter den store stegepande, som retten laves i, og den består af ris, der er smagt til med safran, ærter, peber og krydderier. Der er flere forskellige slags måder, som man kan lave paella på, men den klassiske indeholder kanin, svinekød, pølse, fisk og skaldyr. En ægte paella tager omkring 20 minutter at forberede, og det kræver meget kærlighed og gode og friske ingredienser for at få det bedste resultat. Når paellaen serveres, er det en fryd får både øjet og maven.

Sobreasada

Den røgede pølse, sobrasada, er lavet af kød fra "porc negre", sort gris. Pølsen er smagt til med rød, stærk peberfrugt. Det hænger til tørre i mellem en og otte måneder. Selvom det ligner en almindelig pølse på ydersiden, er indholdet mere som en paté, og i stedet for at skære den i skiver, så spredes den ofte ud på et stykke brød.

Ensaimadas

Øens store stolthed er det luftige skalformede wienerbrød ensaimadas. Bagværket er enten drysset med flormelis eller fyldt med kandiseret frugt, fløde, chokolade eller marmelade. De kan købes i næsten alle supermarkeder og er en populær gave at tage med hjem.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Mallorca, find og book en rejse til Mallorca eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Mallorca

Her finder du vores bedste tips om de bedste strande, de bedste udflugter, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Mallorca

Mallorca

  • Magiske strande
  • Hyggelige byer og områder
  • Spændende seværdigheder
Se alle rejser til Mallorca

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her