Paella
Den spanske nationalret paella er en smagsoplevelse, som du ikke må gå glip af! Retten er opkaldt efter den store stegepande, som retten laves i, og den består af ris, der er smagt til med safran, ærter, peber og krydderier. Der er flere forskellige slags måder, som man kan lave paella på, men den klassiske indeholder kanin, svinekød, pølse, fisk og skaldyr. En ægte paella tager omkring 20 minutter at forberede, og det kræver meget kærlighed og gode og friske ingredienser for at få det bedste resultat. Når paellaen serveres, er det en fryd får både øjet og maven.
Sobreasada
Den røgede pølse, sobrasada, er lavet af kød fra "porc negre", sort gris. Pølsen er smagt til med rød, stærk peberfrugt. Det hænger til tørre i mellem en og otte måneder. Selvom det ligner en almindelig pølse på ydersiden, er indholdet mere som en paté, og i stedet for at skære den i skiver, så spredes den ofte ud på et stykke brød.