
Mad og drikke i Kroatien
Gå på shopping og drik en kop kaffe i Split, smag vin i Makarska og fiskegryde på Hvar, eller nyd blot en forfriskende drink ved poolen – Kroatien bugner af kulinariske lækkerier. Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til Kroatien for dem, der er interesserede i kulinariske oplevelser.
Crni rižot
Hvis du bestiller en crni rižot, får du en anderledes madoplevelse. Risottoen er lavet af en blæksprutte kaldet sepia omkring Middelhavet. Blækket fra almindelig blæksprutte farver risene sorte og giver retten dens karakteristiske smag. Den cremede sorte risret er elegant toppet med revet parmesanost.
Frugt og grønt på markederne
Skinnende ferskner, friske figner, søde druer og friske nødder. På frugt- og grøntmarkedet i Split finder du alt til en dag på stranden. Beboerne på landet kommer her for at sælge deres friskhøstede frugter og grøntsager hver dag. Tip! Glem ikke at købe friske figner, hvis de er i sæson. Bedre end slik!
Kaffepause i Split
Splits havnepromenade, populært kaldet Riva, er det bedste sted, når du har lyst til kaffe, eller når du skal køle af med noget koldt at drikke. Caféerne og barerne er linet op, og både Split-beboere og turister kommer her for at tjekke folkemængderne.

Prøv vin i Makarska
Kroatien er et undervurderet vinland. Lær mere om de kroatiske vine på vinbaren Grabovac, på pladsen i Makarska, det vigtigste feriested langs Makarska-rivieraen. Her serveres også lokale oste og charcuteri. Når du har fået appetit, fortsæt til Kalalarga, gågaden, der går gennem den gamle bydel, hvor flere gode restauranter venter.
Lam på Brac
Et must-try på Brac er lam! Her er lammeretter mere end bare mad, de er en del af øens sjæl. Tag for eksempel Vitalac, en usædvanlig specialitet, hvor lamme- eller gedeindvolde pakkes ind i fedt og langsomt grilles på et spyd. Så speciel og en sand klassiker, et must-try!

Frisk fisk på Hvar
Er du på Hvar, skal du prøve øens vigtigste specialitet, når det kommer til mad – Gregada, som er en fiskegryderet, der er blevet serveret i århundreder. Du finder retten i næsten alle restauranter på øen, men med varierede opskrifter. Basen er dog altid dagens fangst af fisk, som tilberedes med kartofler, sort peber, selleri og løg. Gregada er enkel, velsmagende og billig. Værd at vide er, at det tager næsten 40 minutter for retten at blive tilberedt, så kom ikke glubende sultne i restauranten.
Du finder naturligvis også andre gode fiskeretter på menuerne i Kroatien, med friskfanget fisk og lokalt dyrkede grøntsager.
Traditionel Peka
Peka er en traditionel dalmatisk ret, der kan varieres i det uendelige, men som regel består retten af kød og grøntsager, der tilberedes i flere timer i en gryde, der stilles i glødende kul. Den lange tilberedningstid gør kødet utrolig mørt. Bare husk på, at retten ofte skal forudbestilles.

Find og book din rejse til Albanien
Populære rejsemål - Kroatien

Makarska Riviera
Kroatien
- Apollo er den største på Rivieraen med stor erfaring
- Mindre end 3 timers flyvetur
Læs mere

Split & Podstrana
Kroatien
- • Storby atmosfære med god shopping
- • Hyggelig bykerne og havn
Læs mere

Brac
Kroatien
- Den fantastiske strand Zlatni Rat ligger på Brac
- Kombiner med et skærgårdskrydstogt
Læs mere

Skærgårdskrydstogter
Kroatien
Læs mere
Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Kroatien, find og book en rejse til Kroatien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.


