Mad og drikke

i Kroatien

Gå på markeder og nyd en kaffe i Split, prøv vin i Makarska og smag en fiskegryde i Hvar - Kroatien strømmer af madoplevelser. Her er fire tips til din ferie i Kroatien, hvis du er interesseret i kulinariske oplevelser.

Crni rižot

Hvis du bestiller en crni rižot, får du en anderledes spiseoplevelse. Risottoen er lavet på blæksprutte, der kaldes sepia omkring i Middelhavet. Blækket fra en almindelig blæksprutte farver risene sorte og giver retten sin karakteristiske smag. Den cremede sorte risret toppes elegant med revet parmesanost.

Frugt og grønt på markederne

Skinnende ferskner, søde vindruer og friske nødder. På frugt- og grøntsagsmarkedet i Split finder du alt, hvad du behøver til en dag på stranden. Her kommer tanter og onkler fra landet og sælger friskhøstet frugt og grøntsager hver dag. Tip! Gå ikke glip af at købe friske figner, hvis de er i sæson. Bedre end slik!

Kaffepause i Split

Splits havnepromenade, Riva i folkemunde, er det bedste sted til en kop kaffe. Her tager de lokale selv hen for at sidde og kigge. Caféerne ligger på række, så det er bare at slå sig ned på den første den bedste og bestille en kop kaffe eller limonade.

Fiskegryde i Hvar

Hvars mest populære kulinariske specialitet er fiskegryden gregada. Det handler om klassisk bondemad, der er blevet serveret på øen i århundreder. Næsten alle restauranter på øen har den på menukortet. Opskriften varierer, men hovedingrediensen er altid dagens fangst, der koges sammen med kartofler, sort peber, selleri og løg. Det er simpelt, godt og billigt. Men du skal ikke være virkelig sulten, hvis du vil prøve gregada - retten tager ca. 40 min at lave. Tip! Test den traditionelle restaurant Luviji, der ligger gemt væk i en bakke bag kirken.

Traditionel Peka

Peka er en traditionel dalmatisk madret, der kan varieres i uendelighed, men som oftest består af kød og grøntsager, der er tilberedt i flere timer i en gryde, der er placeret i glødende kul. Den lange tilberedningstid gør kødet utroligt mørt, men det gør også, at retten ofte må forudbestilles.

Prøv vin i Makarska

Kroatien er et undervurderet vinland. Lær mere om de kroatiske vine i Grabovač vinbar på torvet i Makarska, hovedstaden langs Makarska Riviera. Lokale oste og charcuterier serveres også her. Hvis du har arbejdet en appetit op, så skal du fortsætte til Kalalarga, gågaden, der bobler gennem den gamle bydel og Konoba Stari Grad, byens bedste restaurant.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kroatien, find og book en rejse til Kroatien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kroatien

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Kroatien!

Se alle rejsetips for Kroatien

Kroatien

  • Postkortsmuk natur og krystalklart vand
  • Vidunderlige Makarska Riviera med mange hyggelige byer 
  • Spændende udflugtsmål 
Læs mere om Kroatien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her