Parga by

Parga – en paradisisk perle

Vi har udlånt bloggen til Wise on Life, som er et livsstils-site, der ejes og drives af Jens Estrup og Signe Saxe Jessen. Her er fokus på rejser, der kombineres med personlig udvikling, hvor man i fællesskab med andre bliver beriget af yoga, mindfulness, meditation mm. Wise on Life har oplevet skønne Sivota og Parga, og her fortæller de om deres oplevelser i Parga!

Valtos Beach - Parga Valtos Beach

Parga er en perle, som strækker sig fra havnepromenaden med tavernaer og opad med små hyggelige huse, der er gyldne og farverige. Små stræder snor sig rundt i et virvar, og det er det letteste i verden at finde en cafe eller bar med den skønneste udsigt ud over havnen, havet og den lille maleriske ø, der ligger lige overfor havnen. Grækerne er så imødekommende her, på den helt rare afslappede måde.

Vil du til tops over byen, går du op på den gamle venetianske borgruin, hvor der også er en hyggelig café med storslået udsigt over hele byen og bugten til begge sider.

Hotel Parga Beach Resort Hotel Parga Beach Resort

Hotel Parga Beach

Hotel Parga Beach består af smukke neoklassisk-venetianske bungalows midt i en nærmest botanisk have fyldt med 350 år gamle høje oliventræer og over 500 plantearter, heriblandt duftroser i mange farver, jasminer, figen-, fersken-, mandarintræer og granatæbler, krydderurter, tomatplanter, bønneplanter, auberginer m.fl. Grøntsagerne bruger de i køkkenet. Det er intet mindre end et eksotisk paradis, som man bare nyder at gå på opdagelse i.

Haven, stranden, de tre fine pools, gratis svømmeundervisning til børnene, de afmærkede vandre-, løbe og cykelruter gennem olivenlunde langs vandet... kan man ønske sig mere?

Resortet ligger på selve Valtos-stranden, en af de bedste, smukkeste og fineste sandstrande i Grækenland. Havet er mildt, azurblåt og helt rent med “Blåt flag” ligesom i Sivota. Her er både vandsports-udlejning, flere hyggelige tavernaer, og så hotellets egen bar og restaurant helt ned til sandet. Vi nød at spise aftensmaden i ro og mag og lade børnene hygge sig på stranden under den stjernebesatte himmel – som i Grækenland er noget ganske særligt.

På Valtos-stranden kan du hænge ud i de hyggelige hang out steder. Vil du til Parga by, kan du gå dertil op over en klippe eller tage en af de små bådtaxier for 2 euro.

Paxos Paxos

Sejltur til Paxos

Fra havnen i Parga kan du sejle ud til øen Paxos og den lille naboø Anti Paxos hvor der er stor chance for at se vilde delfiner på turen.

Undervejs holdes der pauser ved et par skønne turkise strande, hvor man bader fra båden. Man skal være indstillet på at turen kan blive op til 4 timer ud, før man får fast jord under fødderne på Paxos – og ca. en time hjem. Den smukke naturhavn i Paxos er præget af gamle kulørte huse med patina langs hele promenaden, hvor du kan sidde på tavernaer og shoppe rundt i de små kringlede gader. Der er daglig afgang kl.10 fra Parga havn.

Tusind tak til Wise on Life for at dele deres oplevelser i Parga med os. Du kan læse mere om Wise on Life lige her


Tips & Inspiration

Læs flere rejsetips til Grækenland, se vores rejser til Grækenland eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Flere rejsetips til Grækenland

Her finder du vores bedste rejsetips til Grækenland - uanset om du har været her mange gange eller om det er din første gang, så håber vi, at du kan finde noget inspiration her.  

Se flere rejsetips til Grækenland

Grækenland

  • Krystalklart vand og lange aftener på taverner 
  • Små, unikke byer på Kreta
  • Romantiske Parga og solsikre Rhodos
Læs mere om Grækenland

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Find og book rejsen her