Hvorfor rejse til Prag?

Hvorfor rejse til Prag?

Vi giver dig de bedste grunde til at tage på en weekendtur til skønne Prag.

Der er fyldt med underholdning, kultur og historie. Du kan vælge at gå tur gennem de smalle gyder i den gamle bydel, eller du kan slå dig ned på en restaurant med lækker mad og tjekkisk øl. I Prag er priserne lave, og man får meget for pengene.

Book en rejse til Prag

Tre grunde til at rejse til Prag

  1. Kort flyvetid! Du behøver ikke at rejse langt for at opleve denne skønne by. Det tager ca. 1 time og 20 minutter fra København. Du er på ferie på ingen tid!
  2. Utrolig arkitektur og kultur! Prag er fyldt med smukke seværdigheder. Du kan opleve byens historie, arkitektur og smukke kunst på berømte seværdigheder i Prag, såsom Karlsbroen, Prags borg, det astronomiske ur og det jødiske kvarter.
  3. Det er billigt! Det er ikke kun flyveturen til Prag der er billig. Hoteller, mad og underholdning kan købes for billige penge. Tjekkiet er også kendt for sin gode øl, og det er heller ikke dyrt. Her kan du leve godt, uden at overskride dit budget.

Hvornår er det bedst at rejse til Prag?

Prag har et klima, der minder om det danske. – dog lidt varmere om sommeren, og køligere og vinteren. Foråret kommer tidligt til Prag, og der går ikke længe før det bliver varmt. Der er mange der rejser til Prag omkring slutningen af april eller maj måned. – medmindre man vil opleve de smukke og hyggelige julemarkeder, som finder sted i weekenderne i december.

 

Kom rundt i Prag

Der er flere måder at komme rundt i Prag på, der findes bl.a. mulighed for metro, busser og sporvogne. Du kan købe et rejsekort til enten ét døgn (ca 25 dkk) eller 7 døgn (ca 85 dkk). De billigste rejsekort, finder du i tobaksforretninger eller kiosker. Der findes også taxaer, men der er en risiko for, at du betaler mere end nødvendigt. Husk derfor at aftale prisen fra starten eller bestil fra receptionen på dit hotel.

Karlsbroen i Prag
Torvet i den gamle bydel i Prag

Tur & retur fra Prags lufthavn

Den internationale lufthavn i Prag kaldes Václav Havel. Den ligger cirka 10 kilometer fra det centrale Prag. Du til nemt komme til byen med bus eller taxa. Du kan også tage en ekspressbus til Prags hovedbanegård, som tager ca. 35 minutter. Hvis du foretrækker at tage metroen, kan du tage bus 119 til metrostationen Nádraží Veleslavín eller bus 100 til stationen Zličín og derefter gå videre til byen. Der er busstoppesteder uden for begge terminaler i lufthavnen. Billetter kan købes i ankomsthallen, i automater, eller direkte af bus-chaufføren. Vær opmærksom på, at du kun kan betale kontakt til bus-chaufføren.

 

Hvor kan man bo i Prag?

Der er mange skønne områder, hvor man kan vælge at bo. Det kommer nemlig meget an på, hvad du søger til din ferie. Skal det være tæt på shoppingmuligheder, eller med udsigt over floden Vltava?

Hvis du bor i den gamle bydel, er du tæt på både seværdigheder og shopping. Hvis du leder efter et billigere hotel, skal du vælge at bo i centrum af Prag. Her er du tæt på restauranter og diskoteker.

Det gamle jødiske kvarter er et eksklusivt område med lidt dyrere hoteller og med fantastisk udsigt over floden Vltava. Herfra er der et kvarters gågang til den gamle bydel.

 Flere rejsetips til Prag