bydele_i_prag

Bydele i Prag

Det centrale Prag kan deles op i fem bydele; Den Gamle By (Stare Mesto), Den Nye By (Nove Mesto), Den Lille By (Malá Strana), Det Jødiske Kvarter (Josefov) og slotsklippen (Hradcany).

Den Gamle By i Prag – Stare Mesto

Stare Mesto indtager hele området, der går mellem floden Vltava, Karlsbroen og Vaclac-pladsen. Her er smalle, mørke gyder med kirker og paladser. Det smukke torv i Prags gamle bydel, Staromestske namesti, er den ældste torv i hele byen.

Den Lille By – Malá Strana

Malá Strana er bydelen mellem slottet og floden. Dette kvarter beskrives som det mest charmerende i Prag, med pastelfarvede huse, barokke bygninger, frodige haver og slidte brosten. Malá Strana er næsten bygget som en labyrint - benyt lejligheden til at gå på opdagelse i de snoede stræder.

Prag centrum – Nove Mesto

Den nyeste del af det centrale Prag er Nove Mesto, som også betyder den nye by. Nove Mesto er fuld af restauranter, butikker og klubber. Den mest kendte gågade i bydelen er Na prikope og Narodni trida.

Slotsklippen – Hradcany

Ovenfor floden Vltava ligger både distriktet og slottet, Hradcany. På en høj ligger kongeslottet og St Veit-katedralen i en fantastiske omgivelser, der består af brostensbelagte gader, kupler, gamle paladser og udkigssteder.

Det Jødiske kvarter – Josefov

En af Prags mest eksklusive bydele er, hvad der engang var en jødisk ghetto. Bydelen ligger mellem den gamle by og floden Vltava. Josefov består af smukke boulevarder i Art Nouveau-stil, luksusbutikker og fine huse. Husk at opleve den gamle jødiske kirkegård og alle synagogerne, der findes her.

Bydele i Prag, her Mala Strana