oplevelser_i_prag

Oplevelser i Prag

Prag har med sin flere tusind år gamle historie udviklet et stort udvalg af museer, mange smukke kvarterer at slentre rundt i og vaner og skikke, som du som turist kan afprøve.

Den Gamle By i Prag – Staré Město 

Et must i Prag? At slentre i den gamle bydel - Staré Město. Engang var det Prags vigtigste centrum, indtil det blev udvidet i det 14. århundrede ved grundlæggelsen af ​​den nye by, Nové Město. Det mest berømte i Staré Město er det store torv, som ofte beskrives som en af ​​verdens smukkeste torve og stammer fra det 11. århundrede. Det er helt fri for biltrafik og fuld af historiske bygninger. Blandt dem finder vi barok-kirken St. Nicholas, Týn-kirken og det store ur fra middelalderen, Pražský orloj, som sidder på det gamle rådhus.

Gå på spa i Prag

Tjekkiet er kendt for at være et godt rejsemål for dem, der kan lide spa. I Tjekkiet er der nemlig masser af naturlige, mineralrige kilder, der har skabt flere spa- og kursteder. Der findes ikke mange kilder i Prag, men der er mange hoteller, der har taget den tjekkiske spaarv til sig. Find hoteller i Prag her

Prags Nationalmuseum - Národní Muzeum

Nationalmuseet har fire grene: det historiske museum, det tjekkiske museum for musik, det nationale bibliotek og museet for afrikansk, asiatisk og amerikansk kultur. Museet er indrettet i en smuk ny renæssancebygning, og fungerer også som koncertsal om aftenen. Åbningstider og entréafgifter findes på hjemmesiden

Adresse: Václavské nám. 1700/68, Prag

Det Jødiske Kvarter

Det jødiske kvarter i Prag er et besøg værd. Her hviler en mægtig historie! Det antages, at de første jøder flyttede til disse kvarterer i 900-tallet. I en periode havde kvarteret sin egen mur, der adskilte dem fra resten af ​​byen. Naturligvis har kvarteret gennemgået en del sorg, med forfølgelse og fattigdom. Der er meget at opleve her; synagogen, muren og den jødiske kirkegård for at nævne nogle få.

Vil du lære mere om bydelene i Prag? Læs mere her

Nationalmuseet i Prag