Seværdigheder i London

5 hotte London-tips

Vil du opleve noget nyt under dit næste besøg i London? Forfatteren Jon Pelling, der har skrevet guidebogen Mit London, giver tips til 5 interessante steder, der ligger lidt udenfor de sædvanlige turistområder.

London er en hurtig by fuld af historier. En tredjedel af dem, der bor i London, er indvandrere, og generationer af migranter har levet der før dem. Influenser fra hele verden har formet byen samtidig med at Storbritannien har sat sit præg på omgivelserne. Måske er dette grunden til, at kreativitet, innovation og ideer flyder frit her. Omkring Londons teatre og gallerier opstår der altid nyt liv. Kunstnerne viser vejen, og efterhånden følger også forretningskæderne efter. London kan nogle gange være en hård by, men det kompenseres af atmosfæren. Det er den, der giver metropolen sin unikke energi, og som konstant tiltrækker nye besøgende.

Columbia Road Flower Market

Det søndags-åbne blomstermarked på Columbia Road i Hackney er et populært sted, der ligger tæt på både Shoreditch og Brick Lane. Her konkurrerer East End's blomsterleverandører højlydt om opmærksomheden, hvor de prøver at sælge alt lige fra bananplanter til tulipaner og forårsløg.

Gaden omgivet af omkring 60 små butikker, caféer og restauranter. Du finder den bedste mad på Brawn, på hjørnet af Ravenscroft Street. Hvis du leder efter en pub, er The Royal Oak et godt alternativ.

Brixton Village Market

Det slidte indendørs marked i Brixton har fået nyt liv. Om dagen foregår den normale handel, men om aftenen åbner et stort antal restauranter og transformerer markedet til et mødested for madelskere. Her er kæder, populære Honest Burgers og surdejspizzeriaet Franco Manca. For japansk gademad fra Osaka er Okan i Unit 39 det bedste bud. Det er mest gang i den torsdag og fredag aften.

Columbia Road Flower Market

Hampstead Heath

Kun fem kilometer nord for det centrale London ligger den vildt voksende Hampstead Heath. Dette er en af ​​byens fineste parker, hvis skønhed bl.a. inspirerede John Keats, da han skrev sit berømte digt Ode til en nattergale.

Svøm i en ​​udendørs pool, udforsk kunstudbuddet på Kenwood House eller udforsk byen fra Parlament Hills nær Hampstead. Parken er enorm, så sørg for at have masser af tid!

Barbican

Er du træt af Tate Modern? Lad dig inspirere af kulturcentret Barbican i City of London. Barbican Center har ikke kun et solidt og interessant udvalg af klassisk og moderne musik, udstillinger og teater. Det gigantiske betonkompleks, der engang er udnævnt til Londons grimmeste bygning, er også et glimrende eksempel på brutalistisk arkitektur, en oase af beton i midten af ​​byen. Fokus ligger på læring, samarbejde og innovation. Nye ting sker altid her.

Hampstead Heath London

Oplev Themsen

Hvis det ikke var for den store flod, ville London aldrig have eksisteret. Enhver, der ønsker at lære mere om, hvordan handel har formet byen, anbefales et besøg på The Museum of London Docklands ude på Isle of Dogs, hvor den finansielle industri nu har overtaget efter skibsbygningsindustrien. Den nemmeste måde er at komme dertil med de førerløse DLR-tog eller med hastighedstogene, Thames Clippers. Et godt alternativ er at gå langs flodens sydlige bred. Start med et besøg på det fantastiske marked Borough Market ved London Bridge. Gå derefter mod vest, langs floden, til Southbank Center og Big Ben.