Big Ben i London

Big Ben

Big Ben er en af ​​Londons mest berømte turist-attraktioner. Navnet var oprindeligt et kælenavn for den største klokke i Westminster Palace, men det bruges i dag til at beskrive hele klokketårnet med urværk og dens fem klokker.

Hvor finder man Big Ben?

Big Ben-uret finder man i det britiske parlamentsbygningstårn Elizabeth Tower. Det ligger ved Themsen i London, lige ved siden af ​​Westminster Bridge og Westminster Tube Station. Lige overfor Big Ben, på den anden side af Themsen, finder du London Eye. Dette enorme pariserhjul tilbyder fantastisk udsigt over Big Ben.

Big Ben fra Westminster Bridge

Fakta om Big Ben

Big Ben er kælenavnet til the Great Bell - det store klokketårn i klokketårnet. Det er omgivet af fire mindre kvarter-ure. Sammen er de en del af Great Clock of Westminster. Big Ben-uret bruges til at slå hele timer, mens de mindre ure drejer, hver fulde time, halv time og kvart time. Selve tårnet blev i lang tid blot kaldt Clock Tower. I 2012 skiftede det navn til Elizabeth Tower, som en hyldest til dronning Elizabeth II under hendes diamantjubilæum som regent.

Hvor stor er Big Ben?

Klokketårnet er 96,3 meter højt. Den enorme klokke Big Ben vejer 13,8 ton og har en diameter på 2,9 meter. Urets fire skiver har en diameter på 7 meter. De sidder i en højde af 55 meter på hver side af tårnet.

Billeder af Big Ben

Big Ben er Londons mest berømte seværdighed - og sandsynligvis dens mest fotograferede. Det bedste sted at fotografere tårnet, er fra Westminster Bridge. Der er ofte mange turister på broen, der vil fotografere Big Ben. Der er også mange turister, der bare står og venter. Det er ofte fordi, at de venter på at der kommer en ikonisk rød dobbeltdækkerbus, så de kan få begge med i billedet.

Historie

Westminster-paladset brændte ned i 1834. Da bygningen blev genopbygget, var et klokketårn med i de nye tegninger. Det nygotiske klokketårn stod klart i 1859.

Big Ben og klokketårnet overlevede bombningen under 2. verdenskrig, på trods af at dele af parlamentsbygningen blev alvorligt beskadiget af bomber.

Godt at vide om Big Ben

Klokketårnet er ikke åbent for turister. Besøgende skal blot nøjes med at beundre Big Ben udefra.

I 2017 begyndte en større renovering af Big Ben og klokketårnet. Det forventes at være afsluttet i 2021. Under renoveringen, er tårnet omgivet af store stilladser, og tårnets klokker ringer ikke. Dog blot med nogle få undtagelser.