Tower Bridge London

London Bridge og Tower Bridge

Ligesom mange andre storbyer er London delt af en stor flod. De to mest berømte broer over Themsen er London Bridge og Tower Bridge. Førstnævnte har en temmelig anonym historie i beton, mens ikoniske Tower Bridge er en af ​​Londons mest berømte symboler og store turistattraktioner.

London Bridge

London Bridge er den ældste bro i byen. Indtil 1729 var det den eneste bro over Themsen i London-området. Broen har eksisteret i flere versioner på omtrent det samme sted siden romertiden. Den middelalderlige bro blev bygget med huse - 200 bygninger stod på broen, da der var flest. I 1700-tallet blev husene revet ned for at udvide kørebanen og for at kunne håndtere den stigende trafik. I 1800-tallet blev den "nye" London Bridge bygget og den gamle revet ned.

I 1960'erne skulle broen fornyes igen, og byen lavede derefter den innovative beslutning om at sælge broen for at finansiere det nye byggeri. Amerikaneren Robert P. McCullough købte broen, som blev demonteret stykke for stykke og sendt til Arizona, hvor den blev genopbygget i Lake Havasu City. Rygterne siger, at McCullough troede, at han købte den meget mere spektakulære Tower Bridge, hvilket dog blev benægtet af både ham og repræsentanter for kommunen.

Den moderne London Bridge blev bygget af beton og stål og indviet i 1973. Strømmen af ​​pendlere, der går over broen fra togstationen med samme navn til forretningskvarteret, forekommer ofte på film. Når London Bridge bruges som et geografisk navn, menes der området i syd omkring togstationen. Her er flere interessante steder at besøge, såsom skyskraberen The Shard, som er Londons højeste bygning. Her kan du bestille billetter til The Shard! Du kan tage op i den og beundre en spektakulær udsigt over London. Det skønne madmarked Borough Market ligger også i nærheden og er et besøg værd.

Tower Bridge

Går du mod øst når du snart Tower Bridge - den iøjnefaldende og velkendte struktur, man ikke kan misse. Denne verdensberømte klapbro blev bygget i slutningen af ​​1800-tallet. Den nederste del kan åbnes for passerende både, noget der den dag i dag sker hver uge.

 London

Broes gadeniveau er åben for motortrafik og fodgængere, men hvis du ønsker at komme op i de to tårne, gå på den øvre gangbro eller se broens historiske udstilling, skal du betale adgang til Tower Bridge Exhibition. Her kan du se det victorianske maskinrum med de gamle dampmotorer, der drev broens åbningsmekaniske. Den øvre gangbro har et glasgulv og byder på en fantastisk udsigt. Hvis du planlægger dit besøg godt, kan du se den nedre del af broen åbne sig under dine fødder. Her kan du se hvornår broen går op og ned, men så er der selvfølgelig ekstra mange besøgende - book en billet på forhånd! Her kan du bestille billetter!

Åbningstider

Tower Bridge Exhibition har åben hver dag hele året undtagen 24.-26. december. Fra april til september er der åben 10.00-17.30, fra oktober til marts 09.30-17.00. Nærmeste metrostationer er Tower Hill på den nordlige side og London Bridge på den sydlige side.

Se flere rejsetips til London